Bu haber kez okundu.

AK Parti Siirt Milletvekili Aktay: Ankara 'daki Terör Saldırısında En Çok Etkilenen Şehrin Siirt Olduğunu Söyledi
banner229
AK Parti Siirt Milletvekili Yasin Aktay, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin, "Biz toplumda hakikatten barış olsun istiyoruz ama onlar dillerinden barış kelimesini düşürmüyorlar fakat inanılmaz bir şey 'barış' diyerek savaşıyorlar ve 'barış' diyerek öldürüyorlar, bombalıyorlar sonra suçlu gene devlet oluyor" dedi.
Aktay, beraberinde AK Parti milletvekili adayı Lokman Özcan ve bazı partililerle, Pervari ilçe seçim bürosu ziyaret etti. Aktay burada partililere hitaben yaptığı açıklamada, Ankara'da gerçekleşen saldırı dolayısıyla seçim çalışmaların biraz profilini düşürdüklerini ve seçim çalışmaları şah şalı açılışlar ve müzikli kutlamalar değil de biraz daha bire bir insan ilişkileri şeklinde gerçekleştirdiklerini söyledi.
 Ankara'daki saldırı dolayısıyla Türkiye'den en çok etkilenen şehir Siirt olduğunu ifade eden Aktay, şunları ifade etti. "Çünkü Siirtli 18 hemşerimiz bu olayda maalesef hayatını kaybetmiş bulunuyor. Hayatını kaybedenlerden 2 tanesi Pervari'den, tabi ateş düşüğü yeri yakıyor. Bu saldırının mağdurlarına her ne kadar birileri kendi kendilerine sahiplenmeye kalkışıyorlarsa da orda ölenleri istismar ederek bir cenaze sahiplenme başkasına kaptırmama gibi bir duygu, işgüzarlık ve telaşe şeklinde hareket etseler bile ölenler hepimizin ölenleri hepsi bizim vatandaşımızdır.
 Hiçbir günahları yokken sadece normal demokratik haklarını korumaya çalışırken menfur bir saldırı sonucunda hayatlarını kaybediyorlar. Bu saldırı karanlık bir saldırı Türkiye'nin birliğini ve barışını hedef alan bir saldırıdır bu saldırın arkasındaki karanlığı aydınlatmak hepimizin boynumuzun borcudur.
 Devletimiz ve hükümetimiz bu olayın aydınlatılması için bütün imkanları seferber etmiş durumda daha 30 saat geçmeden en azından olayın faili kim olduğu tespit edildi."
"Ölülere de sermaye gibi sahipleniyorlar" diyen Aktay, şunları kaydetti: "Cenazelere ganimet gibi bu bizim cenazemiz diye sevinçten adeta yılışıyorlar. Hemen gidip kendi bayraklarının cenazenin üzerine kapatıp sahip çıkıyorlar. Bir cenazenin adabı vardır.
Cenaze eğer hepimizin cenazesiyse taziyesine hep birlikte katılırız. O acıyı beraber paylaşmak toplumu tamir eder. Açıkçası biz insanı yaşatmaya çalışıyoruz, onlar öldürmeye çalışıyor."
 "Biz toplumda hakikatten barış olsun istiyoruz ama onlar dilerinden barış kelimesini düşürmüyorlar fakat inanılmaz bir şey 'barış' diyerek savaşıyorlar ve 'barış' diyerek öldürüyorlar, bombalıyorlar sonra suçlu gene devlet oluyor" ifadelerini kullanan Aktay, şöyle devam etti: "Oysa devlet operasyonlar yapıyor şuanda Allah'a çok şükür diyoruz çünkü 1990 larda olduğu gibi değil, o kadar operasyon oluyor kasıtlı olarak bugüne kadar bir tane sivilin burnu bile anamadı.
Olayla ilgilisi olmayan bir tane sivile dokunulmuyor. O kadar güzel sivil ve terörist tanımı çok net bir biçimde yapılıyor. terörle hiçbir ilgisi olmayan vatandaşımız da bu devletle hiçbir der yok artık. Bu devlet hepimizin devletidir çünkü bu devlet hepimize hizmet ediyor."
- "80 tane milletvekileri arasında sadece 18 tane"
Bölgedeki oy sayıları düştüğü halde AK Parti'nin içindeki Kürt milletvekili sayısı HDP'nin içindeki milletvekili sayısında daha fazla olduğunun altını çizen Aktay, şöyle konuştu: "80 tane millettekileri arasında sadece 18 tane Kürt milletvekili var.
Gerisi hepsi başka başka yerlerden insanlar. Gerisi, İzmir, İstanbul, Antalya ve Ankara'nın sosyalistleri bu ülke ile hiç ne kültürüyle bu bölgemizin ne kültürü nede inancıyla nede değerleriyle hiçbir bağı olmayan insanlar bunların neredeyse bizler ve bunların neresi bizlerden oluyor."

Anahtar Kelimeler:
SiirtAk PartiYasin Aktay
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.