Bu haber kez okundu.

 2. Siirt Kitap Fuarı Açıldı
banner229
 Siirt Valiliği tarafından düzenlenen dün açılan ve 5 Nisan kadar devam edecek olan 2. Siirt Kitap Fuarı’na geniş okuyucu kitlesine sahip 80 yayınevi katıldı.

“Bir kitaptır Siirt, üç dilde yazılan” sloganıyla ilki 2003 yıl gerçekleştirilen Siirt Kitap Fuarı, ikincisi Siirt’te 21-26 Ekim 2014’te yapılması planlanan kitap fuarı, 6-7 Ekim’deki izinsiz gösteriler nedeniyle ertelenmişti. İkincisi fuar buluşmasının startını “Geleceği kitapla kurmak” sloganı ile verdi. Kooperatif Mahallesi’nde 2 bin metrekarelik alanda kurulan dev çadırda, 80 yayınevi ve yazarlardan Rasim Özdenören, Yasin Aktay, Bejan Matur, Ruşen Çakır, Muhsin Kızılkaya, İhsan Süreyya Sırma, Mustafa Armağan, Cihan Aktaş, İsmail Kılıçarslan, Selahattin Yusuf, Ahmet Turgut, Fadime Özkan, Fahri Aral, Tarık Tufan, Bahadır Yenişehirlioğlu ve Coşkun Aral okurları ile 5 Nisan tarihine kadar buluşabilecek.

Siirt Kitap Fuarı, 5 Nisan tarihine kadar 10.00 ila 20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay’ın katılımı ile gerçekleştirilen fuar açılışına Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz ve il protokolü katıldı.

Aktay, burada yatığı açılış konuşmasında Kendisinin kitapla ilgilisi apayrı bir ilgi olduğunu belirten Aktay, halen günü önemli bir kısmını hem kitap okuyarak hem de yazarak geçtiğini söyledi.

“Kitap dünyamızda ayrı bir yer tutuyor. Bu yerin daha da perçinleşmesi ve pekişmelidir. Kitapla bağını kaybeden bir topluluk, siyasetçi, sanatçı ve hatta yazarlarda onlarda bazen kitapla bağlarını koparabiliyorlar ve sadece yazdıkları kitapla ilgileniyorlar. Hiç kitap okumayan yazarlar tanıyorum. Hiç kitap okumayan öğretmenler gördüğümüz gibi bunlarda apayrı değerlendirmesi gereken ve edebiyatı yapılması gereken başlıklardır. ”

Aktay, kitap fuarlarının insanların ulaşmak istediği kitapları bir arada görme imkanı verdiği bir yer olduğunu kaydetti.


Anahtar Kelimeler:
SiirtYasin AktayFuarKitap
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.