Bu haber kez okundu.

 10.ETAB KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARI HİBE DESTEKLERİ ANLATILDI
banner229
Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlarının 10.Etabı Ticaret Sanayi Odası konferans salonunda Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri ile STK ve çiftçilere anlatıldı.
  TSO konferans salonunda yapılan toplantıya Ticaret ve Sanayi Odası Başkan yardımcısı Nedim Kuzu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İzzet Murat ,DİKA YDO koordinatörü Ömer Faruk Mergen, Eruh Ziraat Odası Başkanı Metin Sayın katıldılar.
 Toplantının açılışında bir konuşma yapan İl Müdürü İzzet Murat Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında tarıma dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesi programları çerçevesinde 30 ‘un üstünde işletmeye destek sağlandığını bu işletmelerin arasında Fıstık işleme, süt işleme, soğuk hava deposu, et entegre, un ve bulgur işleme gibi yatırımların gerçekleştiğini Yine 9.etap kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı kapsamında Tarıma dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesi programı çerçevesinde ilimizde toplam 19 adet proje başvurusu alınmış olup yapılan değerlendirme sonucunda 10 adet proje hibeye esas görülerek desteklenmesi için Bakanlığa gönderildiğini söyledi.
  Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Şube Müdürü Fatih Çaloğlu ve Uzman Mustafa Yılmaz Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Hakkındaki Tebliğ'in uygulanması ve destekler hakkındaki sunumlarında gerçek ve tüzel kişilerin ekonomik faaliyetlerine yönelik yatırımlarının desteklenmesi amacıyla yapılması gereken hususları bitkisel ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, , soğuk hava deposu ve çelik silo yapımı, alternatif enerji kullanan yeni sera yapımı ve ayrıca tebliğ kapsamında bulunan konularla ilgili tarımsal faaliyetlere yönelik yapılmış veya yapılacak tesislerde kullanılmak üzere alternatif enerji kaynaklarında hibe desteği kapsamında değerlendirileceğini katılımcılara anlattılar.
DİKA Yatırım Destek Ofisi koordinatörü Ömer Faruk Mergen de yatırımcıların proje üretme konusunda her türlü teknik desteği sağlayacaklarını ifade etti. 
Ticaret ve Sanayi Odası Başkan yardımcısı Nedim Kuzu’da Değerli yatırımcılarımızın bu hibe desteklerinden yararlanarak yeni yatırımlar yapmalarını Tarım ve Hayvancılık alanında da iştigal eden üyelerimizin, bu konularda %50 hibe desteklerinden daha fazla yararlanmalarını katma değer ve istihdamı arttırmalarını istiyoruz dedi. Soru – cevap bölümünün ardından bilgilendirme toplantısı sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.