Bu haber kez okundu.

Siirt İlim Yayma Cemiyeti, Yeşeren Umutlar Gençlik Merkezinin Açılışı Yapıldı
banner229

Gençlik Projeleri Destek Programı Kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı Tarafından Desteklenen ve İlim Yayma Cemiyeti Siirt Şubesi tarafından yürütülen Yeşeren Umutlar Gençlik Merkezinin açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa İlimiz Valisi Ali Fuat Atik, Milli Eğitim Müdürü Fethi SUAY, İl Müftüsü Faruk ARVAS, Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Ömer ASLAN, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüssam Olgaç, İl Yazı İşleri Müdür Hadi Başak, Siirt Üniversitesinden rektör vekili Prof Dr. Nihat Şındak, Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof Dr. Tekin Şahin, Siirt Eski Belediye Başkanı Mervan Gül, Stk Birlik Platformu Başkanı Bayram Bülbül, Enerji Bir Sendikası Siirt Şube Başkanı Beşir Özyeşil , Siirt İmam Hatip Okulları Platformu Başkanı Nihat Altunç ve Sivil Toplum Kuruluşları Başkanları, eğitimciler ve vatandaşlar katıldı.

İl Müftüsü Faruk Arvas tarafından okunan dua ile açılışı gerçekleşen Yeşeren Umutlar Gençlik Merkezi, proje kapsamında Futbol, Basketbol, Voleybol, Masa Tenisi ve Satranç Turnuvaları düzenleneceği bildirildi.

Yeşeren Umutlar Gençlik Merkezi Proje Koordinatı Eğitimci Cemalettin İlhan: “Proje kapsamında açılışını gerçekleştirdiğimiz Gençlik Merkezinde Kütüphane ve bilgisayar sınıfı düzenlendi. Bu alanlarda gençlerin güvenli ortamlarda bilgiye ulaşmaları sağlanacaktır. Bunlarla birlikte gençlerin topluma karşı sosyal sorumluluklarının gereğini yerine getirmelerine yardımcı olunması amacıyla Siirt'ten Çanakkale'ye götürülüp şahadet şerbetini içen Çanakkale Şehitleri ziyaret edilecektir.

Tillo ve Veysel Karani beldelerine geziye götürülecek, bu sayede özellikle il dışından gelen Üniversite öğrencilerinin hem şüheda topraklarına giderek Siirt’imizin manevi merkezlerini tanımaları sağlanacaktır. Yine bu proje kapsamında gençlerimiz sinemaya ve pikniklere götürülerek sosyal etkinlikler yapacak ve boş vakitlerini güzel bir şekilde geçirmeleri sağla-nacaktır.

Bu faaliyetler yapılırken öğrencilerin yemek ihtiyaçları da en iyi şekilde karşılanacaktır. Projenin Gençlik Spor Bakanlığınca finansmanı sağlandıktan sonra da Gençlik Merkezimiz Cemiyetimizin öz kaynaklarıyla ileriki yıllarda da hizmet etmeye devam edecektir.” Şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.