Bu haber kez okundu.

Vali  Kızılkaya, 8 Mayıs Talasemi Farkındalık Günü Dolayısıyla Talasemili Çocuklar ve Ailelerini Ağırladı
banner229

Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya ve eşi Hanımefendi Nurten Kızılkaya, 8 Mayıs Talasemi Farkındalık Günü dolayısıyla talasemili çocuklar ve aileleri ile bir araya geldi.

Siirt Valiliği ev sahipliğinde Siirt Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte, 25 talasemi hastası çocuk ve aileleriyle birlikte ağırlandı. 
Vali Kızılkaya, talasemi çocukları ve aileleri ile yakından ilgilenerek bir süre sohbet etti.

Çocukların sağlık ve eğitim durumları hakkında yetkililerden bilgi alan Vali Kızılkaya, çocuklara çeşitli ikramlar ve hediyeler vererek taleplerini dinledi.

Akdeniz bölgesinde yaygın olan Talasemi'nin kalıtsal ve önlenebilir bir sağlık sorunu olduğunu belirten Vali Kızılkaya, İlimizde ve ülkemizde uygulanan “Evlilik Öncesi Hemoglobinopati Tarama Programı” sayesinde önlenebilir bir hastalık olduğunu ifade ederek, programa katılan ailelere teşekkür etti ve çocuklara acil şifalar temennisinde bulundu.

Program, gün anısına çekilen hatıra fotoğraf ile sona erdi.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.