Bu haber kez okundu.

SİİRT’TE "YUNUS EMRE ANADOLU KONFERANSLARI" ETKİNLİĞİ DÜZENLENECEK
banner229

29 Ocak 2021 tarihli Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile 2021 yılının "Yunus Emre ve Türkçe Yılı" olarak kutlanacağı bildirilmiştir.

Bu kapsamda Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Türk Dil Kurumu Başkanlığı tarafından Eylül-Aralık ayları arasında muhtelif illerde bir dizi etkinlik yapılması planlanmış, bu etkinlikler kapsamında 29 Eylül 2021 tarihinde Türk Dil Kurumda görevli bilim kurulu üyesi ve çeşitli üniversitelerdeki akademisyenler ile kentteki bürokrasi, akademi ve sivil toplum örgütlerinin bir araya gelmesi hedeflenmiştir.

Valilik Konferans Salonunda 29 Eylül 2021 Çarşamba günü saat: 16.00’da düzenlenecek konferansa Prof. Dr. Erdoğan Boz konuşmacı olarak katılacak.

Prof. Boz, Yunus Emre Anadolu Konferansı’nda; Yunus Emre'nin hem dil ve edebiyat hem de miras bıraktığı edebî şaheserler ile Türkçe’nin Anadolu'da yazı dili oluşu süreci ile ilgili önemli bilgiler aktaracak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.