Bu haber kez okundu.

Siirt Üniversitesi İle GAP Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi Müdürlüğü Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı
banner229

Siirt Üniversitesi ile Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi Müdürlüğü arasında; proje geliştirilmesi, gerekli altyapının sağlanması, nitelikli personel yetiştirilmesi, modern ve inovatif eğitim tekniklerinin uygulanması, araştırma ve geliştirme (Ar-Ge), ortak etkinlikler, öğrenci ve çiftçi eğitimlerinin yapılması ile yapılan tarımsal faaliyetlerin yayımlanması konularına ilişkin işbirliği protokolü imzalandı.

Siirt Üniversitesi Senato salonunda gerçekleşen protokol imza törenine Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Nihat Şındak ve GAP Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi Müdürü Mehdi Sümerli’nin yanı sıra Siirt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tekin Şahin, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çetin Karademir,Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mürsel Küçük, Genel Sekreter Abdülkadir Işık katıldı.

Bölgesel Kalkınma Odaklı ihtisaslaşma Programı kapsamında tarım ve hayvancılık alanında ihtisas üniversitesi olarak destek alan üniversitemiz, imzalanan bu protokol neticesinde, tarım ve hayvancılık adına sektörel ve bölgesel bazdaki katkılarını en üst düzeye çıkarmayı hedeflemektedir.

İlimiz ekonomisine ve üreticilere katkı sağlayacak ürün deseninin çeşitlendirilmesi, hayvansal üretim potansiyeline hem miktar hem de kalite bakımından iyileştirilmesi ve bu konular ile ilgili Ar-Ge ve eğitim faaliyetlerinin yürütülmesi protokolün ana iskeletini oluşturmaktadır.

Bu kapsamda gerçekleşen işbirliği protokolü; bölgenin ekonomik ve kültürel kalkınmasına da katkı sunacak bilimsel veri, laboratuvar, tarımsal ekipman, uzaktan eğitim ve web sayfaları gibi altyapı hizmetlerinin geliştirilmesi ve kullanılması, tarafların işbirliği ile ihtisas alanlarının ve ihtisas programlarının oluşturulması, Ar-Ge kapsamında tarafların bünyesinde bulunan laboratuvar/ araştırma merkezleri/enstitü ve sanayi kuruluşları ile birlikte görev alıp teknoloji geliştirme faaliyetlerine aktif katılımın sağlanması amaçlanmaktadır.

Protokol ayrıca “Bölgesel Kalkınma Odaklı İhtisaslaşma Programı” perspektifi ile Ar-Ge çalışmalarında işbirliğinin artırılması ve tematik alanda ulusal ve uluslararası destek fonları ile ortak projeler hazırlanması; yöresel marka, coğrafi işaret veya tescil potansiyeline sahip ürünler için farkındalık oluşturacak tanıtım amaçlı ortak etkinliklerin düzenlenmesi ile bölgesel ürün ve hayvan yetiştiriciliğinin planlanması, bu maksatla çiftçilerin eğitimlerini Siirt Üniversitesi ve GAP Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ne bağlı birimlerde gerçekleştirmesi gibi hususları da içermektedir.

İmzalanan protokol sonrasında Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak ve Sümerli, tesis edilen işbirliğinin ilimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olması temennilerinde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.