Bu haber kez okundu.

Siirt Tarım İl Müdürlüğü Tarafından Meralarda Yapılan Yatırımlar  İncelendi
banner229

Türkiye de hayvan yetiştiriciliği yapılan önemli illerden biri olan Siirt’teki  meralarda büyükbaş ve küçükbaş hayvanların ihtiyaçlarının karşılanıp verim kaybının önlenmesi amacıyla Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından ‘’Mera Islah ve Amenajman Projeleri’’ kapsamında çalışmalar ve yatırımlar yapılıyor.

Proje kapsamında 2020 yılında 200 bin tl değerinde yatırım yapılarak 3  köy merasında verim artışını sağlamak üzere gübreleme ve hayvanları yüksek sıcaklıktan korumak üzere gölgelik yapıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce Kurtalan İlçesi Uluköy köyü merasında  yapılan gölgelik tamamlanarak köy muhtarlığına teslim edildi.

Köy merasında yapılan incelemeye Siirt Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan, Çayır ve Mera Şube Müdürü Nezir Ekinci, İl Müdürlüğü teknik elemanları ve Köy Muhtarı Vehbi Lale katıldı.

İl Müdürü Ergün Demirhan’’ Ülkemizde kırmızı et açığını kapatmak ve üretimi arttırmak üzere Bakanlığımızın mera ıslah ve amenajman projesi  kapsamında ilimiz meralarında ıslah ve eksik yapıların tamamlaması için projelerimizi hayata geçiriyoruz.

Hayvancılığımızın gelişimi ve verimi arttırmaya yönelik bu tür yatırımlarımız  devam edecektir. 2021 yılında meralarımızda gölet, gölgelik , hayvan su ihtiyaçlarını karşılamak üzere svat ve gübreleme  çalışmalarımız olacak. Bugün Uluköy köy muhtarlığına teslim ettiğimiz gölgeliğin hayırlı olmasını dilerim.’’ dedi.

Heyet daha sonra Aksöğüt köyü muhtarı Emrullah Yeşilyurt ile aksöğüt köyü meralarında inceleme yaparak merada  yapılacak gölet için yer tespiti yaptı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.