Bu haber kez okundu.

AK Parti Siirt İl Gençlik Kolları Üniversite Biriminden ABD ve İngiltere'deki Filistin Eylemlerine Destek
banner229

Siirt Üniversitesi öğrencileri, ABD ve İngiltere'deki  Filistin eylemlerine destek vermek için yürüyüş düzenledi.  
AK Parti Gençlik Kolları Üniversiteler Teşkilatı'nın organizasyonuyla gerçekleştirilen yürüyüşe, öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Öğrenciler adına Muhammet Nur İngilizce, Resul Şengöz ise Türkçe bir bildiri okuyarak İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki gösterdi.
Resul Şengöz, İsrail'in saldırılarında çocuk, kadın, erkek, yaşlı ve engelli demeden 35 bin kişinin katledildiğini belirtti.
Bu saldırılar sonucunda binlerce insan evlerini terk etmek zorunda kalırken, kundaktaki bebeklerin bile enkaz altında can verdiğini belirtti.
Şengöz, saldırıların gerçek bir soykırım niteliğinde olduğunu vurguladı.

ABD'de Columbia Üniversitesi'nde başlayan İsrail karşıtı gösterilerin dünya genelinde İsrail'e karşı bir direnişin fitilini ateşlediğini belirten Şengöz, bu durumu şu sözlerle dile getirdi: "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde uluslararası platformlara taşınan İsrail barbarlığı, dünyanın çeşitli yerlerinde yaşayan, dinleri, ırkları, renkleri ve dilleri birbirinden farklı ancak vicdanı Gazze'deki çocuklar ve kadınlar için atan yürekli insanlar tarafından protesto edilmeye başlamıştır." Öğrenciler olarak Gazze halkının çığlıklarına kulak veren İngiltere'nin Oxford Üniversitesi öğrencilerinin yanında olduklarını ifade eden Şengöz, Türkiye genelindeki tüm öğrencileri İsrail'e karşı durmaya ve Filistin halkının yanında olmaya çağırdı.
Destek Yürüyüşü

Yürüyüşe katılan öğrenciler, AK Parti Mardin Milletvekili Faruk Kılıç, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, AK Parti Siirt İl Başkanı Av.Bahri Caner Özturan, Merkez İlçe Başkanı Hikmet Ekin, akademisyenler ve diğer katılımcılar rektörlük binasına kadar slogan atarak yürüdü.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.