Bu haber kez okundu.

Vali Kızılkaya, "Eruh Milan Katliamı"nda Şehit Olan Vatandaşların Mezarlarını Ziyaret Etti
banner229

Vali Dr. Kemal Kızılkaya, Tarihe kara bir leke olarak tescil edilen "Eruh Milan Katliamı"nda şehit olan vatandaşların mezarlarını ziyaret etti.

Unutmadık..! Unutmayacağız..! 

Vali Dr. Kemal Kızılkaya, 'Eruh Botanik Parkı'nda şehitlerimizin aziz hatıralarını yaşatmak amacıyla Eruh Belediyesi tarafından yaptırılan “Şehitlik Anıtı’nı ziyaret etti.

Vali Kızılkaya beraberindeki heyetle birlikte, 18/08/1987 tarihinde bölücü terör örgütü tarafından Eruh-Kılıçkaya köyü, Milan mezrasında gerçekleştirdiği hain saldırıda,aralarında 3 günlük Bahar Narin ve 6 günlük Zeynep Beştaş'ın da bulunduğu 16'sı çocuk,5'i kadın 27 vatandaşımız için inşa edilen ‘Şehitlik Anıtı’nı ziyaret  etti. 

Ziyarette, aziz şehitlerimiz için dua edildi. 

Vali Dr. Kemal Kızılkaya, “Terör örgütü tarafından hunharca katedilen sivil ve masum vatandaşlarımızı rahmetle, şükranla andıklarını,Şehitlerimizin Ruhları şâd, makamları âli olsun.İfadelerini kullandı.

Şehitlik ziyaretine Eruh Kaymakamı İbrahim Engin Şenay, İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Emrullah Büyük, İl Emniyet Müdürü Necmettin Öztürk  ve Eruh Belediye Başkanı Cevher Çiftçi eşlik etti.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.