Bu haber kez okundu.

Siirt Modern Mezbahaneye Kavuştu Bayrama Kadar Kesimler Ücretsiz
banner229

​​​​​​Yaklaşık on yıldan beri mezbahanesi olmayan Siirt modern bir Mezbahaneye kavuştu.
 İlkel yöntemlerle, denetimsiz ve hijyene uygun olmayan ortamlarda yapılan kesimler sona erdi.
Vali ve Belediye Başkan vekili Osman Hacıbektaşoğlu, yapımı tamamlanarak hizmete giren modern Mezbahane de incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı.
Vali Hacıbektaşoğlu incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, kasap esnafının mezbahaneye sahip çıkmalarını istedi. Mezbahane de deneme kesimlerinin tamamlandığı ve hizmete girdiğini belirten Vali Hacıbektaşoğlu bayrama kadar olan sürede bütün kesimlerin ücretsiz yapılacağını açıkladı.
Vali Hacıbektaşoğlu;"  Burada hem deneme kesimleri, hem de eğitimE almış olduğumuz personel ve kasapların burada çalışacak arkadaşlarımızın eğitimi ve tesisin testleri devam ediyordu.
Bugünde geldik kasaplar odası başkanımız ve kasap esnafımızla beraber şuanda yapılan kesimleri ve sistemin çalışmasını yerinde izlemeye geldik ve görüyoruz ki şuanda ilk girişten itibaren büyükbaş, küçükbaş tamamen barkod sistemiyle sistemli bir şekilde çalışılıyor.
Bugünden itibaren bütün kasaplarımıza Mezbahanemiz hizmet vermeye başlayacak. Bayramdan sonraya kadar ücretsiz kesim yapılacaktır. Bütün kasaplara ve vatandaşlara ücretsiz kesim yapılacak.  
Bayramdan sonrada normal belirlenen tarifeye uygun olarak Belediyemize ait Mezbahanede büyükbaş ve küçükbaş hayvan kesimleri yapılacaktır. Büyük bir sıkıntıdan kurtulmuş olduk.  “ dedi.
Vali Hacıbektaşoğlu buradaki kesim ücretlerinin bölgede ki bütün illerden mutlaka daha da düşük olacağını sözlerine ekledi.
Kasaplar Odası Başkanı Abdülkadir Canda yaptığı konuşmada modern mezbahaneyi çok beğendiklerini ve sahip çıkacaklarını belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti.
Tam kapasite ile çalışıldığında günlük 25 hayvanın kesiminin yapılabildiği modern mezbahanede toplam 500 hayvan kapasiteli iki soğuk hava deposu ile 300 hayvan kapasiteli bir şoklama alanı bulunuyor.
Mezbahene teslim edilen hayvanlar, sahipleri tarafından her aşamada elektronik ortamda takip edilebilecek.

Hayvanlar veteriner tarafından muayene edilip kontrol edildikten sonra kesime gidecek ve ardından hijyenik ortamda soğuk hava depolu kamyonlarla sahiplerine teslim edilecek. 
Vali Hacıbektaşoğlunun incelemelerine başkan yardımcıları Ahmet Bülbül ve Kadri Yıldız da eşlik etti.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.