Bu haber kez okundu.

Duayen Gazeteci Metin Arıtürk Dualarla Uğurlandı
banner229

77 yaşında olan ve tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Siirtli duayen gazeteci yazar Metin Arıtürk toprağa verildi.

Bir süredir İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede vefat eden Siirt’in duayen gazetecilerinden Metin Arıtürk’ün cenazesi ikindi namazına müteakiben Çarşı  Camisi'nde kılınan namazın ardından Zevye Mezarlığında toprağa verildi.

Cenaze törenine, Siirt Belediye Başkan Yardımcısı Doç.Dr. Ali Aytek, Siirt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Durak, AK Parti İl Başkanı Av.Ekrem Olğaç, MHP Siirt İl Başkanı M.Fatih Cantürk, DEVA Partisi Siirt İl Başkanı Av.Umut Dayanan, İl Özel İdare Genel Sekreteri Hifzullah Canpolat, Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Fuat Özgür Çalapkulu, meslektaşları, ailesi ve sevenleri katıldı.

Siirt’te yayımlanan Siirt Gazetesi ile gönüllere taht kuran Metin Arıtürk,tam bir Siirt sevdalısıydı.

Siirt Gazetesinin imtiyaz sahiplerinden Metin Arıtürk 1943 yılında Siirt’te doğdu. Daha ilkokul yaşlarında iken dayısı rahmetle M. Emin Kılıççıoğlunun çıkardığı Siirt Gazetesinde mesleğe ilk adımını attı. O günden bu yana bütün meslek hayatı bu gazetede geçti.

Türkiye’nin  yayın hayatını sürdüren en eski 10 gazetesinden birisi olan Siirt Gazetesinde on binlerce habere imza attı. Bu süre içerisinde yazdığı ve sayıları yine on binleri bulan makaleleri ile memleket sorunlarını cesur bir şekilde dile getirdi.

Medya Siirt ailesi olarak Metin Arıtürk 'e Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
m. şah onay mersinde 3 yıl önce

mekanin cenet olsun nur yüzlü metin abe aritürk aylesini başi sağolsun Allah sabirlar versin