Bu haber kez okundu.

Z-Tipi Kütüphane Törenle Açıldı
banner229
Siirt Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesindeki Z-tipi kütüphanenin açılışı yapıldı.
Açılışa Vali Mustafa Tutulmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanı Ercan Şen, İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay, Milli Eğitim Şube Müdürleri, Okul Müdürü Fatih Göztok ve öğretmenler katıldı.
İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay, yaptığı açılış konuşmasında, “Kitapların olmadığı bir dünya düşünülemez. Eğitimin, bilimin, sanatın temeli kitaba dayanır. İnsanlar için bu kadar değerli olan kitaplar kütüphanelerde korunur ve araştırmacıların, öğrencilerin, tüm insanların hizmetine sunulur. Günümüzde uygarlık çok gelişmiştir. Tablet, televizyon, bilgisayar, internet, akıllı telefon gibi iletişim ve bilgilenme araçları çok gelişmiştir.
Ne kadar gelişse, yaygınlaşsa da bunların hiçbiri kitabın yerini tutamaz. Zaten dünyanın en gelişmiş ülkelerinde kitaba, kütüphaneye olan ilginin azalmaması, hatta artması bunun kanıtıdır.” ifadelerini kullanan Suay, ilimizde altı (6), ilçemizde bir (1) olmak üzere toplam yedi (7) Z- tipi Kütüphanenin açılacağını söyledi.
Vali Mustafa Tutulmaz yaptığı konuşmada, kütüphaneleri açmak yetmediğini, devamlılıklarını beklediklerini ve işletebilmek önemli olduğunu ifade eden Vali Tutulmaz, kitap okumayı alışkanlık haline getirmek gerektiğini, okuyanların ülkeyi yönettiğini, okumayanların yönetemediğini belirten Vali Mustafa Tutulmaz, Kütüphaneleri önemsediklerini, kütüphanelerin halka açık olması ve materyallerinin güncel tutmak gerektiğini söyledi.
Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanı Ercan Şen yaptığı açıklamada, ilimizde yedi (7) Z-tipi kütüphanenin kurulacağını, yakın zamanda Sosyal Bilimler Lisesi ve Bilim Sanat merkezine Z-tipi kütüphanenin kurulacağını ve sayıyı 10’a çıkaracaklarını belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.