Bu haber kez okundu.

Yeraltına Alınan Hattan Evine Kaçak Elektrik Çekti
banner229

Siirt'in Kurtalan İlçesi'nde kaçak kontrolü yapan Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. ekipleri, yeraltına alınan enerji nakil hattından, bir kişinin evine harici kablo ile kaçak elektrik çektiğini tespit etti. Kurtalan İlçesi'nde, abonelere elektrik enerji sağlayan kabloların yeraltına alınması sırasında, Yenidoğan Mahallesi'nde aşırı yüklemeden dolayı ana artelde patlama meydana geldi. DEDAŞ ekipleri, patlamının meydana geldiği noktada yaptığı araştırmada, bir eve özel ve harici bir hatla elektrik çekildiğini tespit etti.

Abona sahibinin adını açıklamayan DEDAŞ yetkilileri, bu kişiye cezai işlem uygulandığını belirterek, kaçak yolla elektrik çekilen evin de 4 katlı olduğunu söyledi.

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. Siirt İl Müdürü Naci Obut, kaçak kullanıma karşı büyük bir çalışma başlattıklarını belirterek, "Kaçak elektrik ile mücadele ve elektrikte hizmet kalitesini arttırmak için il genelinde bir çok çalışma başlattık. Gerek yeraltı, gerekse havayi hatlarda hem iyileştirme, hem de kaçak elektriği önlemek maksatlı sayaçlarımı toplulaştırmaktayız.

Bu çerçevede yer altı çalışması yaptığımız Kurtalan İlçemiz'de kaçak elektrik kullanılıp kullanılmadığını denetlemek amacıyla gece gündüz personellimiz ile sahadayız. En son çok enteresan bir kaçak şekline rastladık.

Yaptığımız yeraltı çalışmaları sonrasında birkaç abonenin kendisine sunmuş olduğumuz bağlantı kablo haricinde, hem kendi can ve mal tehlikesini de dikkatte almadan, kaçak elektriğin bir suç olduğunu dikkate almadan, kendi sokaktan geçen şebekemizi standart bir şekilde delerek kendine harici bir hat çektiğini tespit ettik. Tabi bu denetim sonucu yaptığımız bu tespitte abonemize cezai işlem uyguladık" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Goksel 7 yıl önce

Kayıp kaçak geliri adı altında daha önce halktan aldığınızi kayip kaçağı bulduk cezayı kestik diyip bu ceza parasini halka geri odeyecekmisiniz sonuc olarak bu parayı zaten milletten almistiniz kaçağın sorumlusu milletse tespit edildikten sonra kesilen cezanın da sahibi millet olmalı.

Avatar
Memet 7 yıl önce

Sayın Müdürüm ilk önce sizin elemanlarınıza bunu sorun, elemanlarınızın haberi olmadan bu iş olmaz.

Avatar
Goksel 7 yıl önce

Kaçak Elektirik çekeni tespit ettiniz çok güzel adama cezayı da kestiniz oda güzel normal şartlarda zaten kaçak kayıp ücreti adı altında kaçak kullanımın ücretini vatandaştan aldınız peki şimdi bu kesilen cezaları kayıl

Avatar
Metin 2 yıl önce

Dedaş ekipleri elektriği kesip kaçak hat bağlatiyirlar kendileri bağlıyor Sabra vaşja bir ekip bulup cezai işlem yapıyor... 5 bin TL'ye bağlıyorlar gece ekipleri...