Bu haber kez okundu.

Vali Atik, Kamusal Alanda Tasarruf Tedbirlerine Dikkat Çekti
banner229

Siirt Valisi Ali Fuat ATİK, kamusal alanda tasarrufların artırılması, daha etkin bir kamu mali disiplin anlayışının uygulaması ve denetlenmesi amacıyla bir dizi tasarruf tedbirlerinin il genelinde alınacağını söyledi.

Valilikçe hazırlanan tasarruf tedbirleri konulu genelgenin tüm kamu kurum ve kuruluşlarında uygulamaya konulduğunu ifade eden Vali Atik, Tasarruf tedbirlerinin kamuda gereksiz harcamaların önüne geçilmesi ve kaynakların en rasyonel şekilde kullanılmasının amaçladığını vurguladı.

Tasarruf tedbirleri ile ilgili alınan önlemlerin denetleneceğini kaydeden Vali Atik, her türlü israftan kaçınılacak, başta araç kullanımı olmak üzere elektrik, su, akaryakıt, telefon demirbaş malzeme, sarf malzemesi, vb. giderlerin en aza indirilmesi için gerekli özen gösterilecektir. “ dedi.

Her seviyedeki kurum yöneticileri, ellerindeki ekonomik, fiziki ve insan gücü kaynaklarını en rasyonel şekilde kullanılması gerektiğine işaret eden Vali Atik, dairelerde işgücü, zaman ve maddi açılardan savurganlığa meydan verilmeyecek, azami tasarrufa özen gösterilerek, israf sayılacak davranışlardan kaçınılacaktır.

Vali Atik, son günlerde ekonomimize ve finans sektörümüze uluslararası düzeyde yapılan ekonomik savaşın başarısızlıkla sonuçlanacağını, Türkiye’nin bu operasyonlara karşı aziz milletimizin desteği ile kazanacağını sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.