Bu haber kez okundu.

Ünlü Sanatçı Hakan Altun’un Yapacağı İlkokulun Temeli Atıldı
banner229

Türkiye’nin sevilen ses sanatçılarından hemşerimiz Hakan Altun, ilimizde yapacağı 18 derslikli ilkokulun temeli atıldı.

Ünlü sanatçı hemşerimiz Hakan Altun, Siirt’te dedesi Hafız Zeki Altun adına yaptıracağı, Vilayetler Birliği Ana Okulu’nun arka tarafındaki arsa üzerinde yapılacak olan 18 derslikli İlkokulun temeli atıldı.

9 Mayıs 2017’de protokolü imzalanan ilkokulun ve 8 Şubat 2018’de ihalesi yapıldı. 18 derslikli ilkokulun temeli geçtiğimiz hafta atıldı.

Siirt Vilayetler Birliği Ana Okulu Müdürü Orhan Danış, Hakan Altun memleketi Siirt’e duyarlı olduğunu ve kendisiyle yıllardır ailece görüştüklerini belirterek, dedesi Hafız Zeki Altun adına “Dedemin İlahileri” diye bir albüm çıkarmıştı ve albümden elde edeceği gelirlerle bir hayır yapmak istiyordu.

Bu isteğini bana iletince kendisine Siirt’te bir ilkokul yapma önerisinde bulundum ve bu fikir hoşuna gitti. Albümden beklediği gelir gelmemesine rağmen söz verdim diyerek okul yapmaktan vazgeçmediğini söyledi.

Siirt’in, anne ve babasının memleketi olduğunu ve burada bir okul yaptıracak olmasından dolayı çok mutlu olduğunu dile getiren Danış, Annesi de babası da Siirtli. Atalarının şehri olan Siirt’te böyle bir okul yapacağından dolayı kendisine teşekkür ediyorum dedi.

Okulun 2018-2019 eğitim-öğretim yılında hazır olacağı öğrenildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.