Bu haber kez okundu.

Şirvan'da Çiftçilere Fıstık Fidanı ve Tel Örgü  Dağıtıldı
banner229

Şirvan Kaymakamlığı bünyesinde, GAP İdaresi ve Şirvan İlçe Gıda Tarım Müdürlüğü işbirliği ile hayata geçirilen : '' Fıstık Bahçeleri Kurulumu ve Fıstık Yetiştiriciliği Projesi'' ile Genç çiftçilerin önünü açmak, ilçe dışına yapılan göçleri engellemek, ilçe ekonomisini canlandırıp yurt ekonomisine katkı sağlamak, tarımsal konuda dışa bağımlılığın azalmasında küçük de olsa pay sahibi olmak, dağlık ve engebeli arazileri tarıma kazandırmak amacıyla '' Fıstık Bahçeleri Kurulumu ve Fıstık Yetiştiriciliği Projesi'' hayata geçirildi.

Şirvan İlçemizde gerçekleştirilen en büyük meyvecilik faaliyeti olan Proje kapsamında : '' 2018 yılı içerisinde 1.120 dekarlık alanda Fıstık Bahçeleri kurulması planlanıyor. '' 62 ailenin yararlandığı proje kapsamında üreticilere ; 37.387 metre tel örgü, 9. 327 adet demir dikme, 31.114 adet sertifikalı tüplü fıstık fidanı, 112.141 metre gergi teli dağıtımına başlandı.

Proje maliyetinin önemli kısmı ( %70) üreticilere hibe edilirken kalan kısmı çiftçiler tarafından karşılandı.

Şirvan Kaymakamı Memiş İnan 'ın başkanlık ettiği toplantıya; İlçe Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürü Esat Keskin, İlçe Özel İdare Müdürü M. Akif Sevgili, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Akpınar, İlçe Emniyet Amiri V. Mevlüt Arslanalp, İlçe Müftüsü Hulusi Güner katıldı.

Yapılan toplantıda, yeni proje taleplerinin Şirvan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından toplanmaya başlanacağı öğrenildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.