Bu haber kez okundu.

Siirt’ten Trabzon’a Gönül Köprüsü
banner229

İçişleri Bakanlığı’nın himayesinde yürütülen “Kardeş Şehir” projesi kapsamında Trabzon Valiliği ve Ortahisar Belediyesi ev sahipliğinde Siirt’ten 70 kişilik bir kafile Trabzon’a geldi.

Vali Ali Fuat Atik’in koordinasyonuyla Siirt’ten öğretmen, öğrenci ve gazetecilerden oluşan kafile Trabzon’a gelerek çeşitli kültürel, sportif ve sanatsal etkinliklere katıldılar.

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu “Kardeş Şehir” projesi kapsamında ilimize gelen misafirlerin onuruna bir yemek verdi.

Düzenlenen yemeğe; Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, eşi Şenay Ustaoğlu, Vali Ali Fuat Atik, eşi Fulya Atik, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Kardeş Şehir Projesi Trabzon Koordinatörü Ahmet Külekçi, Siirt’ten gelen öğrenciler, öğretmenler, Batmandan gelen şehit ve gazi ailelerimiz ile gazeteciler katıldı.

Siirt kafilesini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Ustaoğlu, ‘Kardeş Şehir’ buluşmalarının önemli sonuçlara vesile olduğunu ifade ederek, “Bizler geleneklerimize, kültürümüze, tarihimize ve geçmişimize ne kadar sahip çıkarsak Millet olarak ilelebet payidar olacağız” dedi.

TRABZON MEYDANINDA KARDEŞLİK YÜRÜYÜŞÜ

Vali Ali Fuat Atik eşi Fulya Atik Hanımefendi Kardeş Şehir Projesi Trabzon Koordinatörü Ahmet Külekçi, Siirt’ten gelen öğretmen, öğrenci ve gazetecilerden oluşan kafile ile birlikte Trabzon’un meydanından başlayarak trafiğe kapalı ‘Uzun Sokak’ta kardeşlik yürüyüşü düzenlendi.

Vali Atik, vatandaşlarla sohbet ederek, bir süre görüştü.

LİSELER ARASI KARDEŞLİK MÜSABAKALARI DÜZENLENDİ

Vali Ali Fuat Atik, eşi Fulya Atik Hanımefendi öğrenci-öğretmen ve basın mensuplarından oluşan Siirt kafilesi Trabzonspor-Alanya karşılaşmasını da Akyazı’da izleyerek, Trabzonspor’a başarı dileğinde bulundular.

Daha Sonra Siirt ve Trabzon Valiliği öncülüğünde Ortahisar Belediyesi, Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinliklerde Siirt Şehit Zafer Kılıç Spor Lisesi ve Ortahisar Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi Kız basketbol takımları arasında Hayri Gür Kapalı Spor Salonunda oynan maçının ardından ASKF Futbol sahasında Dünya Futbol şampiyonu 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi ile Siirt Şehit Zafer Kılıç Spor Lisesi futbol takımları arasında dostluk müsabakasında karşı karşıya geldiler. Basketbol maçını Siirt kız takımı kazanırken, futbol maçını 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi kazandı.

Futbol maçı bitiminde, Trabzon ASKF Başkanı Burhan Cahit Erdem, Vali Atik’e kardeşlik projesine verdiği desteklerden dolayı plaket takdim etti.

TRABZON GAZETECİLER CEMİYETİNDE KARDEŞLİK MESAJLARI VERDİ

İçişleri Bakanlığı himayesinde yürütülen "Kardeş Şehir Projesi" kapsamında Trabzon'a gelen Vali Atik, eşi Fulya Atik ve Siirt’ten gelen gazeteciler ile birlikte Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.

Vali Atik, burada yaptığı açıklamada “Bu devleti birlikte kurduk, birlikte yaşatacağız. ”dedi.

"Siirt ve Trabzon arasında kopmaz bir gönül köprüsü kurulduğunu kaydeden Vali Atik Konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu devlet hepimizin. Biz bu devleti Kürtlerle birlikte kurduk. Hep beraber dedelerimiz bu vatan için kanlarını döktüler. Bayrağımızın rengi dedelerimizin ortak kanının rengi. O renkte benim dedemin de kanı var, Kürt kardeşimin de kanı var."

Konuşmaların ardından Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Turgut, Vali Atik'e ve Siirt Gazeteciler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Atilla Durak'a Trabzonspor forması hediye etti.

TRABZONSPOR’A MORAL ZİYARETİ

Vali Ali Fuat Atik, daha sonra Trabzonspor kulübüne moral ziyaretinde bulundu. Futbol Şube Sorumlusu Haluk Şahin ve Teknik Direktör Ünal Karaman’ın forma hediye ettiği Vali Atik, daha sonra oyuncularla bir araya geldi. Vali Atik, Trabzonspor takımına bundan sonraki süreçte başarılar dilerken, teknik direktör karaman da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Vali Atik’e teşekkürlerini iletti.

Vali Ali Fuat Atik Trabzon ziyareti ile genel değerlendirmelerde bulunarak, “Siirt ile Trabzon tarihi ve kültürüyle iki köklü medeniyetin mirasçılarıdır.” dedi.

Proje ile sağlam temellere dayanan bir kardeşlik köprüsü kurdukların belirten Vali Atik, ”Karşılıklı ziyaretler ve sosyal, kültürel, sportif etkinlikler; kültürel kaynaşmayı, birlik ve beraberliğimizi daha da kuvvetlendiriyor. Hoşgörü ve samimiyet ortamı oluşuyor.'' dedi.



 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.