Bu haber kez okundu.

Siirt’te “Şehirlerin Ekonomik Beklentileri” Forumu Yapıldı
banner229

2019 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı, Milletvekili ve yerel seçimler öncesinde, şehirlerin yatırım anlamında beklentilerini, illerin siyasetten önemli konularını konuşmak ve öncelikli talepleri belirlenmek için, AK Parti Ekonomi İşleri Başkanlığı tarafından ilimizde toplantı yapıldı.

Memur-Sen toplantı salonunda düzenlenen toplantıya AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı 24. Dönem Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, Sivil toplum örgütleri ve partililer katıldı.

Modaretörlüğünü Siirt Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Bölüm Başkanı Yrd.Doç.Dr. Mustafa Çelik'in yaptığı toplantıya katılım yüksek oldu.

Formun açılış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, Siirt için yapılması düşünülen projelerin 'Şehirlerin Ekonomik Beklentileri' forumu kapsamında ivedilikle hayata geçirileceğini söyledi.

Yapılan sunumun ardından konuşan Mücahit Fındıklı, şehirlerin ekonomik beklentileri formu ile bir taraftan şehirlerdeki hem geçmişte AK Parti tarafından gerçekleştirilen yatırımların memnuniyet derecesini hem de yapılması gereken yatırımları öğrenmek istediklerini söyledi.

Mücahit Fındıklı, "En önemlisi de şu anda devam eden ve hızlandırılması gereken yatırımlar nelerdir ve son olarak da şehrin önümüzdeki 10 yıllık süre zarfında gelecekte şehrin vizyonunu geliştirecek projeler nedir aslında biz bunları arıyoruz.

Bir taraftan biz makro ekonomideki iyileşmeyi aslında şehirlerde de bu iyileşmenin nasıl gerçekleştirilmesi gerektiğini, hangi yatırımlarla projelerle gerçekleştirilmesi gerektiğini anlamaya çalışıyoruz. Bunu yaparken halka soruyoruz anketlerle halkın beklentilerini öğrenmek istiyoruz. Diğer tarafta bugün sabah oturumlarını teşkilat mensuplarına ayırıyoruz.

AK Parti'nin 10 milyonun üzerindeki üye sayısını göz önünde bulundurduğumuzda ve tüm teşkilatları göz önünde bulundurduğumuzda aslında bu teşkilatlardan gelen beklentiler çok önemli. Halkın nabzını tutmak amacıyla çok önemli bir gösterge olarak almak lazım. Öğleden sonraki oturumda, iş çevreleri, dernekler ve STK'larla konuşuyoruz. Aynı şekilde onlara soruyoruz.

Şehrin geçmişi bugünü ve yarını için gerekli yatırımlar nedir bunu öğrenmeye çalışıyoruz. Katılıma bakıldığında, sorulara bakıldığında bunun ne kadar önemli olduğu ve sürekli olarak belli aralıklarla bunun tekrarlanması gerekir ve kısa sürede yapılması gerekenler, hızlı bir şekilde bu sorunların çözüme kavuşması orta, uzun vadede yapılması gerekenlerle ilgili yol haritası belirlenmesi, ekonomik anlamda şehirlerin çok daha farklı bir yere taşınacağını rahatlıkla söyleyebiliriz" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.