Bu haber kez okundu.

Siirtli Öğrenciler Bisikletlerine Kavuşuyor
banner229
Sağlık Bakanlığının "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında Siirt’te 298 öğrenciye 21 Ekim Çarşamba günü bisiklet dağıtılacak. Sağlıklı yaşam kapsamında Sağlık Bakanlığı'nca yürütülen Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı, bisiklet dağıtımına devam ediliyor.
Son olarak Siirtli öğrencilerin bisikletlerine kavuşabilmesi için protokol imzalandı. Siirt Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bahadır Özdemir, ''Sağlıklı Yaşam Ve Hareketli Hayat'' programı kapsamında Siirt Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzaladıklarını belirterek, şunları söyledi:
İlk etapta 68 bisiklet dağıtılacak
“İlk etapta il genelinde 68 bisiklet dağıtacak. Daha sonra da 230 bisikletimizi İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ve Siirt Üniversitesine vereceğiz. Fiziksel spor derslerinde, fiziksel aktivitenin artırılması amacıyla öğrencilere dağıtılacak. Fiziksel aktiviteyi artırmak amacıyla en ucuz ve en eğlenceli yol, bisiklet kullanmaktır.
Yapılan araştırmalarda toplumun yüzde 87'sinin hareketsiz bir yaşam sürdüğünü, okul çağındaki 6-12 yaşlarındaki çocukların günde 5-6 saati bilgisayar başında geçirdiğini belirtiliyor.”
Sağlıklı yaşam ve hareket yılı
“Hareketsiz yaşam, obezite ile kalp ve damar hastalıklarına neden oluyor.Bunun için bakanlığımız 2014 ve 2015'i 'Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı' ilan etti. Hem düzenli yürüyüşlerle hem de bisikletlerle yapacağımız etkinliklerimizle, toplumda farkındalık oluşturmak ve hareketli yaşamı özendirmek istiyoruz.''

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.