Bu haber kez okundu.

Siirt Üniversitesini 3 Bin Öğrenci Tercih Etti
banner229

2017 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı sonuçlarına göre Siirt Üniversitesini kazanan öğrencilerin kayıt süreci tamamlandı. Siirt Üniversitesi, Türkiye’nin her köşesinden gelen çok sayıda öğrencinin tercihi oldu.

2017-2018 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sonuçlarına göre tamamlanan kayıt sürecinin ardından yaklaşık 3000 öğrenci Siirt Üniversitesi ailesine katıldı.

2016-2017 eğitim-öğretim yılında 12.000 öğrenci ile başlayan ve 2000’e yakın nitelikli mezun veren Üniversitemiz, yeni eğitim-öğretim yılında da ailelerinden emanet aldığı yaklaşık 3000 öğrenciyi vatanına ve milletine hayırlı evlatlar olarak yetiştirmenin sorumluluğunu taşıyor.  Siirt Üniversitesi bu sorumluluk duygusuyla ülkesine ve tabi ki Siirt iline hizmet etmeye devam ediyor.

Yeni eğitim öğretim yılına 13.000 öğrenciye hitap edecek olan Siirt Üniversitesi, artan öğrenci sayısının yanı sıra; yeni binaları, gelişen kampüs imkânları ve en önemlisi artan çeşitli akademik çalışmaları ile gözleri dolduruyor.

“Bu yılki öğrenci sayımızın 13.500’e ulaşmasını bekliyoruz.”

Yeni açılan fakülte ve bölümleriyle büyümeye devam eden Siirt Üniversitesi hakkında durum değerlendirmesi yapan Rektör Prof.Dr. Murat Erman; eğitim ve yatırım hamleleriyle her zaman bir önceki yıldan daha iyi ve daha donanımlı hale gelmek için gayretle çalıştıklarını belirtti.

20 Ekim’e kadar devam edecek olan yabancı uyruklu öğrenci kayıtlarına da konuşmasında değinen Prof. Dr. Erman: “2017-2018 eğitim öğretim yılı için şuana kadar üniversitemize başvuran 220 öğrenci ile toplam 591 yabancı uyruklu öğrenci sayısına eriştik. Kesin kayıt yapan yabancı uyruklu öğrencilerimizle birlikte bu yılki öğrenci sayımızın 13.500’e ulaşmasını bekliyoruz. 

Nitelikli akademisyenleri ve yeterli alt yapıya sahip çalışma alanlarıyla, öğrenci odaklı bir eğitim kurumu olarak bu yılda eğitime kaldığımız yerden devam edeceğiz.

Siirt Üniversitesi Rektörü olarak ailemize katılan tüm öğrencilerimize hoş geldiniz diyor ve başarılarınızın devamını diliyorum.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.