Bu haber kez okundu.

Siirt Üniversitesine  Kayıt Oranı % 85
banner229

Üniversitelere kesin kayıt dönemi sona erdi. Siirt Üniversitesi yüksek sayıda öğrenciyi bünyesine katması ile dikkat çekti.

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, kesin kayıt döneminde kendilerine tanınan öğrenci kontenjanlarının % 85 oranında dolduğunu ifade ederek, bunun memnuniyet verici bir oran olduğunu belirtti.

2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı için toplam kontenjanın 3.810 olduğunu belirten Prof. Dr. Erman “2018-2019 eğitim ve öğretim yılı için üniversitemize  3.810 öğrenci kontenjanı tanındı.

Bu kontenjanların 3.231 tanesi için öğrenciler  tercih  yaptı. Tercih yapanların da 2.930 u kesin kayıt yaptı. Geri kalan 878 kontenjanın da ek yerleştirmelerle dolacağına inanıyoruz. %85 doluluk oranımız ile ülkemizin önde gelen üniversiteleri arasında yer alıyoruz. Bu sonuç, üniversitemiz ve ilimiz adına bizi sevindiriyor” dedi.

Prof. Dr. Erman, kesin kayıt yaptırmayan öğrencilere ek yerleştirme döneminde Siirt Üniversitesini tercih etmeleri çağrısında bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.