Bu haber kez okundu.

Siirt Üniversitesi Öğrencilerinden Yurt Protestosu
banner229
Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne (YURTKUR) ait yurdun bir bloğunda meydana gelen hasar nedeniyle yurdun diğer bloklarına yerleşmek istemeyen bir grup öğrenci, eylem yaptı.
Siirt Üniversitesi Kezer yerleşkesinde bir araya gelen bazı öğrenciler,erkek öğrenci yurdunun A bloğunda hasar olduğu gerekçesiyle üniversite yönetimince kendilerine, "Yurdu boşaltıp başınızın çaresine bakın" denildiğini iddia ederek, Siirt-Batman karayoluna yürüdü. Öğrencilerin yolu ulaşıma kapatması üzerine, İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Volkan Şen ve Siirt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ender Sinan Poyrazoğlu öğrencilerle görüştü. Bunun üzerine öğrenciler, yaklaşık 2 saat süren eyleme son verdi ve karayolu yeniden ulaşıma açıldı.
Öğrencilerle birlikte yurt binasında incelemelerde bulunan Prof. Dr. Poyrazoğlu, hasarın bir an önce giderilmesi için Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü ile görüşeceklerini söyledi.
 Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, yaptığı açıklamada, erkek öğrenci yurdundaki A blokta bazı duvarlarda çatlak oluştuğunu ifade ederek, yapılan inceleme sonucu hasar giderilene kadar öğrencilerin B ve C bloğa geçmesine karar verildiğini belirtti. Ancak yer değiştirmek istemeyen öğrencilerin eylem yaptığını kaydeden Erman, üniversite yönetimi olarak gerekli girişimlerde bulunarak, söz konusu hasarın en kısa sürede giderilmesine çalışacaklarını dile getirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.