Bu haber kez okundu.

Siirt Üniversitesi Öğrenci Konseyi Hollanda'nın Skandal Tavrına Tepki Gösterdi
banner229

Siirt Üniversitesi Öğrenci Konseyi ve AK Parti Gençlik Kolları Üniversite Başkanlığı (UNİAK), Hollanda'nın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya yönelik skandal tavrını kınadı.

Siirt Üniversitesi Kezer Yerleşkesi'nde Siirt Üniversitesi Öğrenci Konseyi ve AK Parti Gençlik Kolları Üniversite Başkanlığı (UNİAK) tarafından ortak basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklamasını okuyan Siirt Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Halil İbrahim Süzgün, Siirt Öğrenci Konseyi ve Siirt Üniversitesi öğrencileri olarak, Hollanda hükümetinin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya uygulamış olduğu gayri insani olan ahlaki, medeni ve hukuki tutum ve davranışları şiddetle ve nefretle kınadıklarını söyledi.

"Tüm dünya şunu bilmelidir ki bizlerin inancında hiç bir ırkın veya milletin başka bir ırkın veya milletin karşısında üstünlüğü söz konusu değildir ve olamaz da." diyen Süzgün, şöyle konuştu:"Ancak son zamanlarda Avrupa ülkelerinde yükselen İslamofobi ve ırkçılık söylemleri adeta insanlığın utanç kaynağı ve çağımızın vebası haline gelmiştir. Özellikle son dönemlerde birçok Avrupa ülkesinde yaşayan Müslümanların ve ibadethanelerinin ırkçı söylemlerle, saldırı ve şiddete maruz kalmaları insanlık adına utanç vericidir.

Olayın daha da utanç verici tarafı ise bu ırkçı ve faşist hareketlere ülke yöneticilerinin de dahil olmasıdır. Kendilerini insan hakları, özgürlükler ve demokrasinin beşiği olarak gösteren bu ülkelerin son dönemlerde ülkemiz aleyhinde faaliyet gösteren terör örgütlerine kucak açmaları kabul edilemez bir durumdur."

Bakan Kaya'ya yapılan saldırının hiç bir uluslararası hukuk kurallarıyla bağdaşmadığını ve evrensel kadın hakları açısından da hiç bir şekilde kabul edilemez bir durum olduğunu ifade eden Süzgün, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'ye diz çöktürmeyi hedefleyen bu ve benzeri ırkçı, antidemokratik ve hukuk dışı uygulamalar, Türkiye'yi hedefine ulaştırmaktan alıkoyamayacaktır. 15 Temmuz darbe girişiminde vatanını ve demokrasisini savunmak için tankların karşısına canı pahasına dikilen bu millet, asırlar boyu olduğu gibi bundan sonra da bu tür baskı ve şantajlara boyun eğmeyecektir. Korumaları dahi etkisiz hale getirilmiş tek başına kalan bir bayana karşı yapılan bu hakaretler, Türkiye Cumhuriyeti'ni küçültmeyeceği gibi Batı medeniyetini de yüceltmeyecektir. Bizler Siirt Üniversitesi Öğrenci Konseyi ve Siirt Üniversitesi öğrencileri olarak, tüm dünyadaki sivil toplum örgütlerini ve bütün üniversite öğrencilerini Hollanda’nın bu ırkçı davranışlarını protesto etmeye davet ediyoruz."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.