Bu haber kez okundu.

Siirt TSO Başkanı Güven Kuzu, Türkiye-Özbekistan İş Forumu’na Katıldı
banner229

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğu ve beraberindeki heyet Özbekistan ziyareti gerçekleştirdi.

Ziyarete Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Güven Kuzu’da katıldı.

TOBB heyeti ilk olarak Türkiye Taşkent Büyükelçisi A. Başar Şen ile bir araya gelerek, Türkiye-Özbekistan ilişkilerini geliştirmek üzere istişarelerde bulundular.

TOBB Heyeti daha sonra Türkiye Taşkent Büyükelçisi A. Başar Şen ile birlikte Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te Türkiye-Özbekistan İş Forumu’na katıldı.

Türkiye ve Özbekistan arasındaki sanayiden ticarete, turizmden, inşaat sektörüne kadar pek çok konunun ele alındığı toplantıda her iki taraf da ortak çalışmalar gerçekleştirme istekleri ifade edildi.

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğu, "Özbekistan'ın önemli projelerinde Türk müteahhitleri olarak daha fazla yer almak istediklerini ifade ederek, Türk müteahhitlerinin dünyada edindikleri saygınlığa değinerek, Türk müteahhitlik sektörünün şuanda dünya ikincisi konumunda olduğunu, müteahhitlerin bugüne kadar 108 ülkede 325 dolarlık projeyi başarıyla üstlendiğini ve dünya markası haline geldiğini söyledi.

Eksi 40 dereceden artı 40 dereceye kadar her coğrafyada Türk müteahhitlerinin hizmet gördüğünü anlatan Hisarcıklıoğlu, "Bu kapsamda da Özbekistan'ın önemli projelerinde Türk müteahhitleri olarak daha fazla yer almak istediklerini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ali çayci 6 yıl önce

işte siirt tin gururu işte türkiyenın geleceği ve teminatı sayın guven kuzu Allah yar ve yardımcın olsun