Bu haber kez okundu.

Siirt'te Fıstık Hasadı Başladı
banner229

Siirt ekonomisinin en önemli gelir kaynaklarının başında gelen Siirt fıstığında hasat dönemi başladı.

Sabahın erken saatlerinde başlayan fıstık hasat dönemi kapsamında Siirt'te bulunan fıstık üreticileri, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte fıstık bağlarına giderek, fıstık toplamaya başladı.

Fıstık ağaçlarının dibine serilen çadırların üzerine toplanan fıstıklar üreticiler tarafından daha sonra aynı özenle yapraklardan arındırılarak salkımlarıyla çuvallara dolduruluyor.

Yapılan bu çalışmalar ardından bağda toplanan fıstıklar fabrikalara götürülüp burada salkım ve kabuklarından ayrıldıktan sonra üreticinin isteğine bağlı olarak ya fabrikada ya da evde kurutulduktan sonra satışa sunuluyor. 

Üreticilerden Halit Durgun yaptığı açıklamada, Siirt çiftçisinin en önemli gelirinin fıstık olduğunu belirterek, hasada başlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Rekoltenin bu yıl çok iyi olduğunu dile getiren Durgun,Ürünlerimiz çok bereketli ve gerçekten çok kaliteli. Ürünlerin bolluğundan dolayı çok mutluyuz. Çünkü fıstık Siirt'in geleceği." dedi.

Siirt halkının yaklaşık yüzde 40'ının bu dönemde tarlada çalışarak mahsulünü topladığını anlatan Durgun, tüm üreticilere kolaylık ve sevinçlerinin daim olmasını dileyerek, ilde boş arazilerin de fıstık ekili alanlara dönüştürülmesi için geçmiş yıllarda olduğu gibi devlet desteği beklediklerini aktardı. 

Halit Durgun, topladıkları fıstıkları fabrikaya götüreceklerini ve daha sonra fıstıkları kurutma aşamasından sonra tuzlayıp satacaklarını söyledi.

Siirt'tin en önemli gelir kaynaklarının başında gelen Siirt fıstığında hasat dönemi Eylül ayının sonuna kadar devam edecek.

Anahtar Kelimeler:
SiirtBaşladıFISTIK HASADI
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.