Bu haber kez okundu.

Siirt İl Sağlık Müdürlüğü Bünyesinde Bulunan Kreş ve Gündüz Bakım Evi Kapanıyor
banner229

Siirt İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde bulunan Kreş ve Gündüz Bakım Evi 17 Mayıs’ta kapanıyor.
13 personel, 80 öğrenci ve 4 sınıfla hizmet veren Kreş ve Gündüz Bakım Evinin 17 Mayıs’ta kapanacak olmasından dolayı öğrenci velileri Çalışan Anneler tepki gösterdi.

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu 30 maddesine dayanılarak çıkarılan, 16 Ağustos 2013 tarihli Resmi Gazete ’de Gebe veya Emziren Kadınların Çalıştırılma Şartlarıyla Emzirme Odaları ve Çocuk Bakım Yurtlarına Dair Yönetmeliğin 13. maddesi ile işverenlere İşyerlerinde Emzirme Odası ve Kreş açma zorunluluğu getirmiştir.

İlgi sayılı genelgede Yaşları ve medeni halleri ne olursa olsun,işyerinde 100-150 kadın çalışanın olması halinde emzirme odası kurma,
150 den çok kadın çalışanın olması halinde ise, 0-6 yaşındaki çocukların bırakılması ve bakılması  için işveren tarafından kreş açma zorunluluğu getirilmiştir. 
Siirt İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde kurulan Çocuk Kreşi ve Bakım Evi'nde yaklaşık 80 çocuğun eğitim ve bakımının üstlenildiği bildirilirken, çalışan ailelerin kreşe olan ilgisi dikkat çekiyordu.
Yaklaşık dört yıldır hizmet veren kreşin kapanacak olması orada çalışan 13 personelin mağdur olması demek. Yaklaşık 80 çocuğumuzun bakım ve eğitimini üstlenen personelin verilen hizmetinden memnun olan öğrenci velileri kreşin kapatılacak olmasına tepki gösterdi.     
Öğrenci velileri hem çocuklarımız hem kendilerinin son derece mutlu oldukları bir dönemde böyle bir kararın alınmasına tepki gösterdiler.
Kreşte verilen eğitim ve bakımın kalitesinin yüksek olduğunu da kaydeden Öğrenci velileri, Personelin Ailelerle sürekli bir diyalog içerisinde olduklarını, Bakımını yaptıklarını çocuklarımızın yemek, uyku ve sosyal faaliyetleri hakkında bizlere  günlük rapor vererek personelin büyük bir özveri ile çalıştığını belirterek, yetkililerin kapanma işlemini tekrardan gözden geçirmesini talep ediyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ali erdal 5 yıl önce

oluşan kamu zararı ne olacak yazık çok yazık vakti zamanında neden özelleştirldi ki oarası

Avatar
Hanzade Atasay 5 yıl önce

Ya kardeşim başka kreş mi yok. Ne yaygara yapıyorsunuz.

Avatar
Hamdi 5 yıl önce

Özel kreşlerden hizmet alımı yapılabilir. Bu kadar insanı mağdur etmek doğru değil.