Bu haber kez okundu.

SİİRT İL MÜFTÜLÜĞÜ’NCE CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASINDA BİR DİZİ ETKİNLİK GERÇEKLEŞTİRİLDİ
banner229
Bu yıl 12-18 Ekim tarihleri arasında kutlanan CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI münasebetiyle İl Müftüsü Faruk ARVAS’tan alınan bilgiye göre, Müftülük tarafından sırasıyla şu etkinlikler gerçekleştirildi.
1- 11 ve 18 Ekim Pazar günlerinde ilimiz Merkez Camiinde Gençlere yönelik “GENÇLİK HUZURDA BULUŞUYOR” temalı sabah namazı buluşması icra edildi. Bu programda namazdan sonra zikir, Kur’an ziyafeti ve ilahi ziyafetinden sonra İl Müftüsü tarafından HADİS SOHBETİ yapıldı ve Sabah kahvaltısı ikramıyla program sona erdi.
2- Haftanın açılışı 12 Ekim 2015 Pazartesi günü saat 11:15 ‘te ENSAR Camii avlusunda Ensar Camii Yeni EK bölümleri ve başta Ensar Camii Erkek ve Kız Kur’an Kursu olmak üzere toplam 10 Kur’an kursunun toplu açılışı ile yapıldı. Açılışa Sayın Siirt Valisi Mustafa TUTULMAZ, İl Emniyet Müdürü, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri, Daire Müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Camilerin Kürt, Türk, Arap; amir-memur;zengin-fakir demeden aynı Allah’a inanan, aynı kıbleye yönelen aynı ibadetleri aynı manevi değerlerle bağlı toplumun tüm fertlerini birleştiren kaynaştıran önemli mekanlar olduğunu ifade eden Vali ve İl Müftüsü, toplantıya katılan protokol üyeleri ve cemaatle 10 kursun toplu açılışını yaptılar. Programda Ensar Camiine ve açılan 10 Kuran kursuna katkıda bulunanlara plaketler verildi.
3-13 Ekim Salı günü Açık Ceza evinde, 14 Ekim Çarşamba günü kapalı ceza evinde İl Müftüsü Faruk Arvas tarafından “Namaz’la Huzurdayım” konulu konferans verildi.
4-14 Ekim Çarşamba günü İl merkezindeki Kur’an Kursunda okuyan öğrenciler arasında "40 Hadis ezberleme"yarışması yapıldı. Yapılan yarışmada 3 Öğrenci birinciliği, 5 Öğrenci İkinciliği, 8 Öğrenci de üçüncülüğü paylaştı. Birincilere 300’er TL, İkincilere 200’er Tl, Üçüncülere 100’er Tl ile ödüllendirildi.
5-16 Ekim Cuma günü, Vali, İl Emniyet Müdürü Kurtalan ve Baykan Kaymakamları, İl Müftüsü daire Müdürleri ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla yeni yapılan KURTALAN MEDİNE camii ve Taziye evi törenle ibadete açıldı. Burada yapılan konuşmalarda; Camilerin yapılmasında katkı sunanlara teşekkür eden Vali Tutulmaz "Camilerde insanlar hep birlikte inançlarını yerine getirmek için buluşuyorlar. Biz de toplum olarak özellikle camilerimizi yaşatmamız, sahip çıkmamız gerekiyor.
Kültür ve Medeniyetimizin ayrılmaz bir parçası olan Camiler, toplumsal yaşantımızın ve inancımızın önemli değerlerini oluşturur." dedi. Siirt İl Müftüsü Faruk Arvas da Medine Camisinin, ‘Kurtalan Medine Cami Onarma ve Yaşatma Derneği’, hayırseverlerin ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın da katkılarıyla tamamlandığını, toplamda 1 milyon 300 bin Tl’ye mal olduğunu söyledi.
6- 16 Ekim Cuma günü saat 19.00’da Kredi Yurtlar kurumuna bağlı Erkek öğrenci yurdun’da, 17 Ekim Cumartesi günü saat 19.30’da Kız öğrenci Yurdunda “GENÇLİK HUZURDA BULUŞUYOR” temalı vaizler tarafından verilen KONFERANS ve ilahi ziyafetinden oluşan programlar yapıldı.
7- Camiler ve Din görevlileri haftası münasebetiyle Siirt İl Müftülüğümüz tarafından “Cami ve Namazla Arınma” konulu konferans tertip edildi. Diyanet İşleri Başkanlığı İrşat Hizmetleri Daire Başkanı Hüseyin Hazırlar tarafından verilen Konferans Siirt Üniversitesi Merkez yerleşkesi konferans salonunda gerçekleştirildi. Konferansa; Tillo Kaymakamı ve Siirt Vali yardımcısı Yunus Koç, Siirt İl Müftüsü Faruk Arvas’in yanı sıra Siirt Üniversitesinden Yrd. Doç. Adnan Menduhoğlu, Din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Ensar Camii İmam-Hatibi Ramazan Toprak ’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2015 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla hazırlanan "Cami ve Namazla arınma" adlı Sinevizyon gösterisi izletildi. Siirt İl Müftüsü Faruk Arvas Camiler ve Din Görevlileri haftası münasebetiyle yaptığı konuşmada hafta içinde yapılan faaliyetlerden bahsederek şunları söyledi: “Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl “Camiler ve din görevlileri haftasında” bir temanın işlendiğini bu yılda “Cami ve Namazla arınma” konusunun işlendiğini ifade etti.
Camilerin Müslümanların hayatında önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen İl Müftüsü Faruk Arvas, ülkemizde geçmişten bu yana camilerin inşa edilmesi bakım ve onarımının yapılması hususunda gereken hassasiyetin gösterildiğini ve bundan sonrada bu hassasiyetin hem maddi imar hemde camiye cemaat olup cami ruh ve şuurunu kazanarak manevi imarına önem vermek süretiyle devam ettirildiğini ifade etti.
Camilerin asıl amacının Müslümanların bir araya gelerek topluca ibadet edip Allah(cc)’a yakardıkları mekânlar olduğunu hatırlatan İl Müftüsü Arvas, camilerimizin çocuklar, gençler ve ihtiyarlar olmak üzere rengi, ırkı, konumu ve cinsiyeti ne olursa olsun toplumun bütün kesimi tarafından doldurulması gerektiğini, camilerimizin sadece Cuma ve bayram namazlarında değil diğer beş vakit namazlarda da dolup taşması gerektiğini ifade ederek, haftanın bölgemize, milletimize, Evliya ve Uluma şehri ilimize, insanlığa faydalı olmasını diliyorum.”dedi.
Diyanet İşleri Başkanlığı İrşat Hizmetleri Daire Başkanı Hüseyin Hazırlar “Cami ve Namazla Arınma” konulu konferansını sundu. İl Müftülüğümüz tarafından düzenlenen konferans, plaket takdimi, Başarılı din görevlilerine başarı belgesi ve 40 Hadisi ezberleyen 13 öğrenciye para ödülü verilmesi ile son buldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.