Bu haber kez okundu.

Siirt 75. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri Deneyim Kazandı
banner229
Siirt 75. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Çek Cumhuriyeti ve Romanya gezisinde sağlık kurumlarını gezerek deneyim sahibi oldular.
Siirt 75. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde hazırlanan proje, okulun hemşirelik alanında eğitim gören 11 ve 12. Sınıf öğrencilerimi yönelik olarak 3 akışta 45 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirildi. “Toplum Sağlığı Hemşireliğinde Gebe, Lohusa İzlemi Stajı” konusu kapsamında; katılımcıların, bebek ölüm hızının düşük olduğu, ileri teknoloji ve bakım standartlarına sahip Çek Cumhuriyeti ve Romanya’daki kurumların da staj görerek; hastanelerin Gebe ve Lohusa takip ünitelerinde staj yaparak, artakalan zamanlarda ilgili kurumları ziyaret ederek, verilen eğitimleri yerinde gözlemleyerek deneyim sahibi oldular. Proje kapsamında, ülkemizde Avrupa standartlarına uyum sürecinde uygulanmaya başlayan “Sağlıkta Dönüşüm Programına” desteği artırmak ve projemize konu olan, 2011 sonrası ülkemizde hayata geçen “Toplum Sağlığı Hemşireliği’nde Gebe, Lohusa İzlemi işlemini gerektirdiği şekilde uygulayabilen nitelikli iş gücünü yetiştirmek olmuştur.
Gebe, Lohusa İzleme stajı çerçevesinde gebeliğe bağlı olumsuzlukları tespit etme, doğum öncesi genel temizlik kuralları, beslenme, psikolojik destek, fetüsün uterus içinde gelişimini yakında izleyerek gerekli önlemleri alma konusunda Çek Cumhuriyeti'nde ve Romanya’da yapılan stajlar ile modern ve yenilikçi kalite süreci uygulamalarını hemşirelik stajı ile yerinde öğrenip teknik ve temel becerilerin kazanılması projenin kısa ve orta vadeli beklenen sonucudur.
Proje kapsamında staj eğitimi alan öğrencilerin, Siirt ilinde bulunan sağlık meslek okullarının, hemşirelik bölümlerinde görev yapan alan öğrencilerinin ve devlet hastanelerinin hemşirelik bölümlerinde çalışan personelleri ile bilgi paylaşımı ve deneyimlerini aktardılar.
Alanlarında yeni bilgiler ve yeni deneyimler kazanan katılımcıların kendi bilgilerini paylaşmaları sonucu projenin yerel ve bölgesel olarak bebek ölümlerine yönelik önlemler konusunda bilinçlenmeye katkı sağlanması bekleniyor.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yasemin 5 yıl önce

Merhabalar ülkeleri gezen öğrenciler kendi maddi imkanlarıyla mi gittiler ya da devlet mi odedi