Bu haber kez okundu.

PERVARİ İLÇESİNDE KÖY KORUCULARI İLE DEĞERLENDİRME VE İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI
banner229
 Pervari ilçesinde, Köy korucularıyla değerlendirme ve istişare toplantısı yapıldı.

 Pervari Kaymakamlığı’nın ev sahipliğinde, Pervari merkez ve köylerde görev yapan geçici köy korucularıyla, ilçede yeni inşa edilen üç yıldızlı bir Otel’de, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz’ın başkanlığında değerlendirme ve istişare toplantısı yapıldı.

 Toplantıya; Vali Mustafa Tutulmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, Kurtalan Kaymakamı Murat Kahraman, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Şenol Yeloğlu, İl Emniyet Müdürü Metin Özkan, Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan, Siirt Şehit ve Gazi Aileleri Federasyon Başkanı Lütfi Yiğit, kurum müdürleri ve geçici köy korucuları katıldı.

 Aziz şehitlerimiz için saygı duruşunun ardından İstiklal marşının okunmasıyla başlayan toplantıda, Pervari Kaymakamlığı tarafından verilen yemeğin ardından İlçe Müftüsü Muhammed Özdemir tarafından yemek duası okundu.

 Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz burada yaptığı konuşmada, geçen hafta başlattıkları istişare toplantılarını daha önce Siirt merkez ve Kurtalan ilçesinde gerçekleştirildiğini belirterek, “Devletimizin millî birliğini ve bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek amacıyla, güvenlik güçlerimizle omuz omuza, gece gündüz, yaz kış demeden verilen her türlü görevi canla başla yapmaya çalışan, kahraman köy korucularımızın sorun ve taleplerini kendilerinden dinlemek, bunlara çözüm üretmek amacıyla bir araya geldiklerini” söyledi.

 Çözüm süreciyle birlikte yeni adımların atıldığını hatırlatan Vali Tutulmaz,“Tarihten gelen milli birlik ve beraberliğimizin, kardeşliğimizin daha da güçlenmesi, bu coğrafyada barışın ve kardeşliğin egemen kılınması hepimizin ortak hedefidir.”dedi.

 Çözüm süreciyle birlikte, Köy Korucularının devlet tarafından kenara itildiği, yalnız bırakıldığı gibi kamuoyunda yanlış tamamen gerçek dışı algı operasyonları yaratılmaya çalışıldığını ifade eden Vali Tutulmaz,  Devlet, her zaman sizlerin yanı başınızdadır. Sizlerle beraber olamaya da devam edecektir. Son yıllarda devletimiz tarafından özlük haklarınızın iyileştirilmesi yönünde de önemli çalışmalar yapıldı. Yapılmaya da devam ediliyor.”dedi.

 Bölgede uzun yıllardır devam eden terör faaliyetleri nedeniyle, vatandaşlara kaliteli hizmet verilmesinde sıkıntıların yaşandığını dile getiren Vali Tutulmaz, bölgemizde huzur ve güven ile birlikte bölgenin makûs tarihinin değişeceğine inandığını söyledi.

 Koruculuğun bir disiplin mesleği olduğunu kaydeden Vali Tutulmaz,"PKK terör örgütü ve onların yandaşlarıyla iş birliği içinde olan bazı köy korucularının olduğu yönde bilgiler alıyoruz. Bunu biz asla kabul edemeyiz, görmemezlikten de gelemeyiz. Dolayısıyla böyle bir davranış içinde olan arkadaşlarımız varsa bu mesleği kısa süre içinde terk etmesi, kendi yararlarınadır. Çünkü hoşgörünün belli bir yeri, sınırı vardır. Biz terör örgütünün yanında olan, destek olan bir korucuyu içimizde görmek istemiyoruz. Çünkü korucunun bir hukuki ve yasal sorumluluğu vardır. Yerine getirmesi gerekir. Bu davranış içerisinde olanların tespiti halinde de kesinlikle hukuk kaideleri içinde yasal işlem yapılacaktır." dedi.

 Güvenlik kuvvetlerimiz, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimizin, birlik ve bütünlüğünün, aziz milletimizin huzur ve selametinin en önemli teminatı olduğunu ifade eden Vali Tutulmaz, toplantımızın hayırlara vesile olmasını temenni eder, tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum. diyerek, sözlerini tamamladı.

 Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal ise,”Türk Silahlı Kuvvetlerin kurulduğu günden bu zamana kadar, her zaman vatandaşlarla bir ve beraber olduğunu belirterek, silahlı kuvvetlerin aynı zamanda peygamber ocağı olduğunu” söyledi.

 Soysal,”Köy korucularımızın sorun ve taleplerinin çözümü konusunda başta Valimiz Sayın Mustafa Tutulmaz olmak üzere, İlçe kaymakamlarımızın verdiği desteklerden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Tugay Komutanlığı olarak Köy Korucularımızın her zaman yanındayız. Yanlarında olmaya devam edeceğiz.” dedi.

 Pervari kaymakamı Murat Kahraman da yaptığı konuşmada;”30 yılı aşkın süredir terörle mücadele konusunda güvenlik güçlerimizle fedakârlıktan kaçınmayarak, omuz omuza mücadele eden Köy korucularımızın sorun ve taleplerine çözüm üretmek, birlik ve beraberliğimizin daha da güçlendirilmesine katkı sunmak amacıyla düzenlenen bu istişare toplantılarının önemli olduğunu” belitti.

 Devletimize yönelik her türlü potansiyel tehlikelere karşı daim hazır durumda olduklarını kaydeden Kahraman,  Pervari ilçesinde 1072 aktif köy korucusunun olduğunu sözlerine ekledi.

 Siirt Şehit ve Gazi Aileleri Federasyonu Başkanı Lütfi Yiğit ise yaptığı konuşmada şunları söyledi:”Vatanın bölünmez bütünlüğü için gözümüzü kırpmadan vatan savunmasını canla başla yaptık. Yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Bizler, Bayrak inmesin diye, Ezan dinmesin diye, vatan toprağı çiğnenmesin diye camiamızda, 1880 Gazi ve 1620 Şehit vermiş, şerefli bir camianın mensuplarıyız. Bizler, bu aziz vatanı karşılıksız sevdik. Can verdik. Canan verdik. Fakat bu vatanın tek bir çakıl taşını dahi vermedik.”dedi.

 Yiğit, Geçici Köy Korucularının özlük haklarının iyileştirilmesi yönünde devletimiz tarafından önemli iyileştirmelerin yapıldığını, halen de yapılmaya devam edildiğini belirterek, kendi kaleme aldığı Şehitler adlı şiirini okuyarak, sözlerini tamamladı.

 Toplantı; soru- cevap, temenni ve önerilerin sunulması ile sona erdi.

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.