Bu haber kez okundu.

Öğrencilere Okul Sütü Dağıtıldı
banner229
Siirt’te öğrencilere Okul sütü dağıtılmaya başlandı. Atatürk İlköğretim okulunda yapılan süt dağıtımına Vali Mustafa Tutulmaz, Vali Yardımcısı Bünyamin Kuş’ta katıldı.
Siirt İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay okul sütü dağıtımında yaptığı açıklamada, il genelinde 338 okulda okul sütü dağıtımına başladıklarını söyledi.
Okul sütü dağıtımının anaokulu, uygulama sınıfı, ana sınıfı ve ilkokul bir ve dördüncü sınıf öğrencilerine dağıtıldığını ifade eden Suay, "Öğrencilere süt içme alışkanlığını kazandırmak ve dengeli beslenme suretiyle sağlıklı gelişmelerini sağlamak amacıyla bugün itibariyle eğitim ve öğretim sezonunun sonuna kadar pazartesi, çarşamba ve cuma günleri olmak üzere haftada 3 gün boyunca il genelinde 338 okulda 35 bin 45 öğrencimize okul sütü dağıtılacak.
Uygulamayı İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve diğer ilgili kurumlarımızla yürütüyoruz" dedi.
Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Atatürk İlköğretim okulunda öğrencilere süt dağıttı. Okulda öğrencilerine süt dağıtımı sırasında açıklama yapan Vali Tutulmaz, okul sütü programının hem sağlık acısından hem de ülke ekonomisine katkısı açısından önemli olduğunu söyledi.
Vali Tutulmaz, “Okul sütü kampanyasını başlatmış bulunuyoruz. Haftada üç gün hem devlet okullarında hem de özel okullarda ücretsiz olarak süt dağıtımı yapacağız. Süt hem milli içeceğimiz aynı zamanda da insan sağlığı için son derece önemli bir gıdadır.
Beyin gelişimine, kas, kemik, diş ve daha akla gelebilecek birçok ihtiyacımızı süt ve süt ürünlerinden elde edebiliriz. Bu yüzden okul sütü kampanyasının çok önemli olduğuna inanıyorum. Öğrencilerimiz hiç olmasa haftada üç gün süt içerek sağlıklarına katkı sağlayacaklar” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.