Bu haber kez okundu.

Nihat Hatipoğlu Sevgisi Salonlara Sığmadı
banner229

Türgev Konferans Salonunda Siirt Belediyesince düzenlenen Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu 'nun "Saadet Asrından Damlalar" programına, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. 

Yaklaşık iki bin kişilik konferans salonununda yer kalmayınca davetliler programi spor salonuna kurulan sinevizyondan izlediler.

İlimizde düzenlenen "Saadet Asrından Damlalar" konulu söyleşide vatandaşlarla bir araya gelen İlahıyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'nu izlemeye gelenler adeta salonu doldurup taşırdı.

Siirt Belediyesince Türgev Konferans Salonunda düzenlenen söyleşiye katılan akademisyen ve İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, yoğun ilgiyle karşılaştı.

Salonu dolduran vatandaşlara teşekkür eden Hatipoğlu, konferansta Hz. Muhammed'in (SAV) ahlaki yaşamından, fedakarlıklarından ve insanlığa sunduğu nasihatlerden örnekler verdi.

Prof. Dr Nihat Hatipoğlu, “Burada gördüğümüz coşku yüreklerimizdeki Peygamber sevgisinin coşkusudur” diye konuştu.

Hz.Peygamber’in hayatını verdiği örneklerle anlatan Hatipoğlu, ”O’nu sevmemek, O’na hayran olmamak mümkün mü, Rabbimizin dünyaya en büyük hediyesi Hz. Muhammed’tir. Ne mutlu bizlere ki O’nun ümmeti olarak dünyaya şereflendirildik “ dedi. 

Gençlere, kadınlara ve aile yaşamına ilişkin Hz. Peygamber'in öğütlerini hatırlatan Hatipoğlu, binlerce kişiden namazları aksatmama konusunda Yüce Allah'a söz vermelerini istedi.

Söyleşi sonunda Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'nu Siirt’te ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Ceyhun Dilşad Taşkın, "Belediyemiz 2018 Mart kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında akademisyen ve İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'nu dinlemeye gelen ve salonu hınca hınç dolduran çok değerli hemşehrilerimize ve programımıza teşrif eden Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'na teşekkür ediyorum" dedi.

Başkan Taşkın, konuşmasının ardından Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'na hediye takdim etti.

Çok yoğun bir katılımla gerçekleşen programda, Hatipoğlu'nu görmeye gelen vatandaşlar izdihama neden olurken, programa İl Emniyet Müdürü Saruhan Kızılay, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Murat Erman,AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu ile ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.