Bu haber kez okundu.

Nevruz Coşkuyla Kutlandı
banner229
 Siirt Valiliğinin himayelerinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce her yıl olduğu gibi bu yıl da Nevruz Bayramı ve Bahar Şenlikleri, Valilik Tertip Komitesinin düzenlediği programla hafta sonu Kızlar Tepesi'nde gerçekleştirildi.

    Amfi Tiyatroda yapılan etkinlik çerçevesinde Nevruz ateşinin yakılması, örs ve çekiçle demirin dövülmesi ile başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla devam etti.

Günün anlam ve önemini anlatan konuşmaların ardından, Nevruz bayramı nedeniyle ilk ve orta öğretim kurumları arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini Vali Mustafa Tutulmaz, 3.Komando Tugay Komutanı Halil Soysal tarafından verilmesi ile devam eden program, halk oyunları ekiplerinin gösterileri ve eşsiz yorumlarıyla Şanlıurfa Sıra Gecesi konseriyle beraber, SİSKAV ve yerel sanatçılar: Şükrü Çoban, Cengiz Tan ve Lütfü Turşak sahne alarak birbirinden güzel Türkçe, Kürtçe ve Arapça şarkılar söyleyerek, Siirt'in kardeşlik profilini yansıttılar.
  Programa Vali Mustafa Tutulmaz, 3. Komando Tugay Komutanı Halil Soysal, Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın, Jandarma Alay Komutanı Şenol Yeloğlu, İ l Emniyet Müdürü Metin Özkan,Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Sami Ekim,İl Genel Sekreteri Recep Güldoğan ve kamu kurum kuruluş müdürleri katıldı.


Anahtar Kelimeler:
SiirtVALİKutlamaNewruz
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.