Bu haber kez okundu.

MIŞAR-DER KİTAP OKUMA GRUBU OKUNACAK İLK KİTABI BELİRLEDİ
banner229
Siirt'te eğitim kültür ve sanat etkinlikleri noktasında aktif çalışmalarıyla bilinen MIŞAR-DER (Mışar Eğitim Kültür Sanat Kalkınma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği) Kürt dilinin gelişimi noktasında önemli bir adım atıyor.
MIŞAR-DER bünyesinde oluşturulan kitap okuma grubu Kürt edebiyatında önemli yer tutan eserleri okuyup yorumlayacak. Kürt edebiyatının tanınmış yazarlarının romanlarından başlanarak Kürt sanat ve kültüründe önemli yer tutan eserler oluşturulan okuma grubu tarafından yorumlanacak ve yorumlar arşivlenecektir.
MIŞAR-DER'de ilk toplantısını gerçekleştiren okuma grubu okunacak ilk kitap ve tarihini belirledi. Okuma grubu ilk olarak "Kürt romanının öncülerinden 1897- 1978 yılları arasında yaşayan Sovyet Kürt yazarı Erebê Şemo'nun, Kürtçenin ilk romanı olan Şivanê Kurd yani Kürt Çoban adlı romanını okuyacak.
Kitap okuma grubuna katılıp romanı okumak isteyenler MİŞAR-DER'den kitabı temin edebilecek. Roman değerlendirmesi 03.01.2016'da MIŞAR-DER'de yapılacak.

Anahtar Kelimeler:
SiirtKitapMışarder
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.