Bu haber kez okundu.

MİLLETVEKİLİMİZ AKTAY SİİRT’İN SORUNLARINI BAŞBAKAN DAVUTOĞLU’NA RAPOR HALİNDE SUNDU
banner229
Siirt Milletvekili Prof. Dr. Yasin Aktay, Siirt’in kalkınması için atılması gereken acil stratejik adımları Başbakan Ahmet Davutoğlu’na rapor halinde sundu.
Türkiye Büyük Millet Meclisindeki makamında milletvekilleriyle görüşen Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bölge illerin sorunlarını milletvekillerinden dinledi.
Toplantıda söz alan Milletvekili Yasin Aktay, Siirt’in sorunlarını çözüm önerileriyle birlikte Başbakan Ahmet Davutoğlu’na sundu. Siirt'in son durak olmaktan çıkarılarak bölgeyle bütünleştirilmesi gerektiğini belirten Aktay, “Siirt bölgedeki gelişme seyri içerisinde adeta dokunulmamış bir alan olarak kalmış durumda. Ulaşım bakımından Siirt'i gerek merkeze gerekse de bölge illerine bağlayan yollar çok zayıf ve bütün yolların hedef noktası olarak Siirt son durak veya çıkmaz sokak olarak kalıyor.
Siirt’in ulaşım ağına daha etkin biçimde bağlanması bölgesel kalkınmanın en önemli noktasıdır” dedi. Siirt’in gelişmesi, sadece Siirt’in gelişmesinden ibaret olmadığını dile getiren Aktay, şöyle konuştu: “Siirt’e 13 yıl boyunca daha önceki yıllara nazaran olmayan yatırımlar yapılmıştır, bu doğru. Ancak bu yatırımların Siirt’in özsel kalkınmasına katkısı nispeten az olmuştur, çünkü stratejik yatırımlar yapılmamıştır. Özellikle Kurtalan'dan itibaren 13 yıldır bitirilmemiş duble yol çalışması var. Siirt-Batman yolunun acil olarak sıcak asfaltla kaplanması gerekiyor.
Siirt Havaalanı, bölgedeki havaalanlarına göre yetersiz gelmektedir. Pistin büyük uçaklarıninebilecek duruma getirilmesi ve modern terminal binasına ihtiyaç duyulmaktadır. Kurtalan’da son bulan demiryolu ağının Siirt’e ve buradan da Habur’a bağlanması büyük önem arz ediyor. Öte yandan Siirt’i Van ve Mardin üzerinden dünyaya bağlamak ve son durak olmaktan çıkarılması ilin ekonomisine büyük canlılık kazandıracaktır.
Bu projelerin hayata geçirilmesi sadece Siirt için bir şey yapılmış olmayacak, aynı zamanda bölgesel kalkınmada çok önemli, stratejik bir halka tamamlanmış olacaktır.” Başbakan Ahmet Davutoğlu, Milletvekili Yasin Aktay tarafından sunulan raporu, Başbakanlık yetkililerine vererek gereğinin yapılmasının talimatını verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.