Bu haber kez okundu.

Masalcı Baba Tecelli Sercan Sırma’nın Son Kitabı "İyiyi ve Kötüyü Bilme Ağacı" Çıktı
banner229

Türkiye’de ünlü öykücüler arasında yer alan aslen Siirt-Pervari’li olan Gazeteci Yazar Tecelli Sercan Sırma’nın son kitabı ‘İyiyi ve Kötüyü Bilme Ağacı” yayın hayatına girdi.

İletişim Yayınları tarafından yayımlanan roman “Ortadoğu’nun sorunları etrafında örülen aşk, dostluk, savaş, iyilik ve kötülüğün birbiri içine geçtiği bir yolculuğu anlatıyor. Birinci dünya savaşı esnasında ‘Erbil’de yerleşmeye karar veren bir İskoç askerin hatıratından yola çıkarak, kaleme aldığı bu romanında yazar Tecelli Sırma, Britanya’dan Ortadoğu’ya uzanan bu yolculuğun tüm gerçekleriyle anlatıyor. Hatıratın yeniden kurgulanması ile ortaya çıkan roman, aşkın, savaşın, mutluluğun ve acının harmanıyla dikkat çekiyor.

Güneydoğunun Masalcı babası, Dervişi olarak, kitapseverlerin gönlünde yer edinen Araştırmacı Gazeteci Yazar TECELLİ Sırma’ yeni kitabında ayrıca Osmanlı Ordusu’nun Irak’ın kut bölgesinde İngilizlere karşı kazandığı bir zafer olarak tarihe geçen ‘Kut’ül Amere’ zaferinden bahsediyor.

Dicle nehri kıyısında Kut’ül Amere şehri yakınlarında konuşlanmış İngiliz ordusu ve müttefiklerinin kuşatılmasıyla başlayan muharebeyi, kasabanın Osmanlı ordusu tarafından ele geçirilişini ve İngiliz birliklerinin tamamen esir alınmasıyla savaşın sona erişini farklı bir çerçeveden anlatan Yazar, aşkla örülü soluksuz bir avantür sunuyor.

Yazar ayrıca kadim Mezopotamya’nın unutulmuş ve kaybolmuş inançlarını, halkların ve onlara dair yaşantıları adeta bir sosyolojik kazı yaparcasına okura anımsatıyor.

 WANSA ÖYKÜLERİ”Nİ BÜTÜN DÜNYA OKUYOR

Yazar sırmanın daha önce kaleme aldığı “Wansa Öyküleri” Türkiye’de dünya edebiyatı serisinde satış rekorları kırmış ayrıca Amerika Birleşik Devletlerinin en büyük yayın evi olan “Amazon”yayınlarında e-Kitap olarak, İngilizce 20 ülkede yayınlanış ve dünyanın birçok ülkesinde kitap büyük bir ilgi görmüştü.

“Dünya Edebiyatında adından söz ettiren bu kitap, aynı zamanda Türkiye’ in tanıtımında da büyük bir katkı sağlıyor.

SİİRT OKUYOR KAMPANYASINA DA DESTEK VERMİŞTİ

Araştırmacı Gazeteci Yazar TECELLİ Sırma, Siirt Valiliği tarafından başlatılan “Siirt Okuyor” kitap okuma kampanyalarına kaleme aldığı kitaplarını bağışta bulunarak, yurtdışından destek vermişti.

Araştırmacı yazar Tecelli’nin önümüzdeki yıl düzenlenecek olan Siirt Kitap Fuarında kitapseverlerle buluşarak, imza günlerine katılacağı beklenmektedir.

TECELLİ SIRMA KİMDİR

Gazeteci-Yazar Tecelli Sercan SIRMA: 1956 yılında Siirt’ in Pervari ilçesinde doğdu. Hatay, Siirt, Eskişehir illerinde “İlçe Tarım Müdürlüklerinde” çalıştı. 1981’de, “kara çadır” adlı öykü kitabı nedeniyle sürgüne gittiği Eskişehir’de görevinden ayrılıp özel sektöre geçti. Mesleği ile ilgili ABD, Avrupa, Ortadoğu ve Sovyet Federasyonu’na bağlı birçok ülkede fuar, seminer ve toplantılara katıldı.

İngiltere’de dil eğitimi gördü. Yurtiçinde bildiriler sundu. Antalya Sanatçılar Derneği kurucularından olan ve bir dönem (ANSAN) Başkanlığı’nı da yürüten Yazar Tecelli Sercan Sırma, gazete ve dergilere makaleler yazdı. Türk Edebiyatı’na öykü alanında çok değerli eserler verdi. Altı öykü kitabı yayımlandı. 2005 yılında Gazeteci Nagehan Alçı ile birlikte ‘Yezidiler’ belgeselini hazırlayan Tecelli, Irak’ta yaşananları gerçeğin süzgecinden geçirerek, içeriden bir gözle yalın ve dokunaklı bir şekilde yansıtıyor. Çok uluslu, Türk ortaklı bir petrol şirketinin temsilcisi olarak yurtdışında uzun süre çalıştı. Çok iyi derecede İngilizce ve orta düzeyde Fransızca bilen yazar, evli ve iki kız çocuk babasıdır.

İYİYİ VE KÖTÜYÜ BİLME AĞACI”” adlı kitap aşağıdaki adresten temin edilebilir.

İLETİŞİM YAYINLARI

Binbirdirek Meydanı Sokak
İletişim Han 3, Cağaloğlu/Fatih, 34122 İstanbul
Tel : (0212) 516 22 60

Faks : (0212) 516 12 58

E-Posta : [email protected]

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.