Bu haber kez okundu.

KYK Yurdundaki Öğrenciler Oda Işıklarıyla "Kudüs" Yazdı
banner229

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan (KYK) yapılan açıklamaya göre, ABD yönetiminin uluslararası hukuku ihlal ederek büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararını uygulamasına ve bu karara karşı Gazze'de barışçıl gösteri yapan masum Filistinlilerin İsrail tarafından katledilmesine KYK yurtlarında kalan gençler tepkisiz kalmadı.

KYK'ye bağlı yurtlarda kalan yüksek öğrenim öğrencileri, Kudüs'te yaşanan olaylara dikkati çekmek ve Filistin halkının yanında olduklarını göstermek amacıyla yurtlarına ışıklarla Kudüs yazdı ve ışıkları açıp kapatarak tepki gösterdi.

Siirt'te Hassa Hatun Kız Öğrenci Yurdu öğrencileri odaların ışıklarıyla "Kudüs" yazarak, ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması ve İsrail askerlerinin buna tepki gösteren Filistinlilere yaptığı katliamı protesto etti.

KYK İl Müdürü Mehmet Enver Aytaç yaptığı açıklamada, KYK olarak Filistinlilere destek amacıyla böyle bir çalışma yaptıklarını söyledi.

ABD'nin büyükelçiliğini taşımasına tepki gösteren Filistinlilere İsrail tarafından gerçek mermilerle saldırıldığını anımsatan Aytaç, "Bunun sonucunda çok sayıda Filistinli kardeşimizin şehit olması hepimizi derinden üzmüştür. Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir. Biz Kudüs'ten vazgeçemeyiz. Bütün Müslümanların Kudüs'e sahip çıkması gerekiyor." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.