Bu haber kez okundu.

Kaymakam İnan, Vatandaşlarla Birlikte Fıstık Fidanı Dikti
banner229

Şirvan İlçemiz Kaymakamı Memiş İnan , Şirvan ve Siirt ekonomisinde çok önemli yere sahip olan ve bölge halkı tarafından 'Yeşil Altın' olarak nitelendirilen Siirt Fıstığı fidan dikimi için vatandaşları tarlalarında ziyaret ederek, kendileriyle birlikte fidan dikimi gerçekleştirdi.

GAP Projesi olan ve GAP tarafından desteklenen Fıstık Yetiştiriciliği kapsamında, fıstık fidanı dikme ve fıstık bahçeleri kurulumunun artarak devam edeceğini belirten Kaymakam İnan;  yetiştiriciliğin zorluğunun ve verimdeki dalgalanmanın farkında olduklarını bu yüzden işin profesyonel şekilde ilerlediğini belirterek, yapılan faaliyetlerin ilçeden göçleri engellemede ve engebeli alanları tarıma kazandırmada da etkili olacağını belirtti.

Şirvan Kaymakamı Memiş İnan; Proje kapsamında 2018 Yılı içerisinde 1.120 dekarlık alanda Fıstık Bahçeleri kurulması planlandığını, 62 ailenin yararlandığı proje de üreticilere 37.387 metre tel örgü, 9.327 adet demir dikme, 31.114 adet sertifikalı tüplü fıstık fidanı, 112.141 metre gergi teli dağıtımının sürdüğünü ve yapılan çalışmaların %70'inin vatandaşlara hibe olarak sunulduğunu belirtti.

Siirt Fıstığı fidan dikimi etkinliğine, Şirvan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Esat Keskin, İlçe Özel İdare Müdürü M. Akif Sevgili, İlçe Emniyet Amiri V. Mevlüt Arslanalp ve İlçe Müftüsü Hulusi Güner katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.