Bu haber kez okundu.

“Kaplan” Bomba İmha Robotu Şüpheli Bidonu Başarıyla İmha Etti
banner229

Siirt Valiliği önünde bulunan şüpheli bidon, ASELSAN tarafından üretilen "Kaplan" Bomba İmha robotuyla imha edildi.

Siirt-Kurtalan kara yolu üzerindeki valilik bahçesinin duvarının bitişiğinde bidonu fark eden vatandaşlar, durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, bölgede güvenlik önlemi alarak yolu çift taraflı trafiğe kapattı.

Bomba imha uzmanlarının yaptığı incelemenin ardından bidona, ASELSAN tarafından üretilen "Kaplan" isimli bomba imha robotuyla müdahale edildi. Kontrollü şekilde patlatılan bidonun boş olduğu belirlendi.

Vali Ali Fuat Atik, Aselsan tarafından üretilen Kaplan'ı inceledi.

Vali Ali Fuat Atik, olay yerine gelerek incelemede bulunduktan sonra Aselsan tarafından üretilen Kaplan bomba imha robotun tanıtımı yapıldı.

Siirt Valiliği önünde yapılan tanıtımda Vali Ali Fuat Atik, İl Emniyet Müdürü Saruhan Kızılay, Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın katıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü envanterine yeni giren Kaplan'ın zorlu görevlerinde bomba imha ekiplerinin en büyük yardımcısı olduğunu aktaran Vali Ali Fuat Atik, bu robotun keşif gözetleme, toprağa gömülü mayın veya uzaktan komut edilen patlayıcıları tespit ve imha etme gibi birçok görevde kullanılabildiğini kaydetti.

Vali Atik, KAPLAN İnsansız Kara Aracı (İKA); yüksek hareket kabiliyetine sahip dayanıklı bir araç platformu üzerine göreve özel değişik Faydalı Yüklerin kolaylıkla entegre edilebildiği, ayarlanabilir otonomi seviyelerine sahip, modüler Kontrol Konsolu ile uzaktan komuta edilebilen son teknoloji ile donatılmış yeni nesil bir ürün olduğunu söyledi.

Vali Atik, emniyet personeline çalışmalarında başarılar diledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.