Bu haber kez okundu.

KAN BAĞIŞÇILARINA MADALYALARI VERİLDİ
banner229
Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü nedeniyle Türk Kızılayı tarafından 10 kez kan veren bağışçılara Polis Evinde düzenlenen etkinlikte bronz madalyaları verildi.
  Kan Merkezi Müdürü Dr. Ömer Samioğlu “2011 yılına kadar ilimizde duyulan kan ihtiyacının ancak yüzde 15'ini karşılayabiliyorken, bu oran son yıllarda oldukça yükseldi. Örneğin 2011 yılında ilde duyulan kan ihtiyacı 4 bin 788 ünite olurken, temin ettiğimiz kan ise 4 bin 34 ünite oldu" diye konuştu.
Dr. Samioğlu, Kızılay’ın kan sattığı ile ilgili, Kızılay’ın hiçbir şekilde kan satmadığını, kan satanlar hakkında da soruşturmalar açılabileceğinin altını çizerek, tüm kan bağışçılarına teşekkür etti.
  Kızılay Siirt Şube Başkanı Yener Tanık tarafından düzenlenen madalya töreninde yaptığı konuşmada, Gönüllülük esasına göre çalıştıklarını bildiren Yener Tanık “Bizler insanların acı ve gözyaşı döktükleri zamanlarda yanlarında oluruz. Çünkü hayat her zaman mutlulukla dolu değildir. Hayat bazen acı ve gözyaşlarını da barındırır. İşte bizim görevimiz o zaman başlar. Acı ve gözyaşı içerisinde olan insanların dil, din ve etnik yapılarına bakmaksızın yardımına koşarız" dedi.
  Türk Kızılayı'nın sadece afetlere ulaşan bir teşkilat olmadığını aktaran Kızılay Derneği Siirt Şubesi Başkanı Yener Tanık, ihtiyacın olduğu her alanda faaliyetlerini sürdüren ve ülkenin kan ihtiyacını karşılamak için 16 bölgede 61 Kan Bağışı Merkezi ile etkili bir sivil toplum örgütü olduğunu aktardı.
 Yapılan konuşmalardan sonra 10 kez kan bağışında bulunan 25 kişiye bronz madalyaları Vali Mustafa Tutulmaz, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Vali Yardımcıları Gürbüz Saltaş, Ceyhun Dilşad Taşkın, İl Emniyet Müdürü Metin Özkan tarafından verildi.
 Madalya töreninden sonra Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları günü nedeniyle hazırlanan pasta Vali Mustafa Tutulmaz ve kan bağışçıları tarafından kesildi.
Program Siirt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Halil Kılıçvuran’ın müzik dinletisiyle son buldu.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
akif 9 yıl önce

bu kadar buyuk pasta bu kadar yemek ıkramı akıllara bu ramazan ayında ac ve susuz kalan fakırlerı getırtıyor ısraf haramdır haram...