Bu haber kez okundu.

İtfaiye Ekipleri 28 Evin Su Tahliyesini Yaptı
banner229

Siirt Belediyesi ve AFAD ekipleri Kurtalan ilçesinde sel felaketi dolayısıyla su altında kalan 28 evin su tahliyesini 7 saat süren çalışmayla geçekleştirdi. 
 İtfaiye Müdürü Yılmaz:  "Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın'ın talimatıyla 3 araç ve 8 personelle olay yerine intikal ettik. AFAD ekipleriyle organizeli yürüttüğümüz çalışma sonucu su altında kalan 28 vatandaşımızın evlerinin su tahliyesini yaptık."

İçişleri Bakanlığı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Siirt Belediyesine bağlı İtfaiye ekipleri, Kurtalan'da meydana gelen sel felaketinde 28 evin su tahliyesini gerçekleştirdi.

Siirt Belediyesi, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile organize yürüttüğü çalışmada, 28 vatandaşa ait evin, sel felaketi nedeniyle su basması üzerine 3 araç ve 8 personelle gece geç saatlere kadar müdahale etti.

7 saat süren çalışma sonunda 28 vatandaşa ait evlerin su tahliyesi gerçekleşti.

Siirt Belediyesi İtfaiye Müdürü Misbah Yılmaz, yaptığı açıklamada, İtfaiye Müdürlüğüne yoğun yağış bilgisi gelmesiyle kentte herhangi bir sorunun yaşanmaması için İtfaiye ekipleri olarak bütün tedbirleri aldıklarını söyledi.

Siirt Belediyesi ekipleri olarak hazırlıklarını yaptıklarını kaydeden Yılmaz, şöyle konuştu:

"İlimizde yağışın başladıktan sonra Kurtalan ilçesinde sel felaketi olduğu yönünde itfaiyemize ihbar geldi. Saat 16.00 itibariyle Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın'ın talimatıyla 3 araç ve 8 personelle olay yerine intikal ettik. AFAD ekipleriyle organizeli yürüttüğümüz çalışma sonucu su altında kalan 28 vatandaşımızın evlerinin su tahliyesini yaptık. Gece saatlerine kadar yaptığımız çalışma sona erdi ve bizde ilimize döndük." 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.