Bu haber kez okundu.

"İmar Barışı" Kurtalan ve Baykan’da Anlatıldı
banner229

Siirt Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ,imar barışı hakkında bilgilendirme toplantısı yapılıyor.
Çevre ve Şehircilik İl Müdürü M.Raci Bülbül ,görevli personelleri ile birlikte Baykan ve Kurtalan ilçe Kaymakamlıklarında, Muhtar ve Belediye çalışanları ile İmar Barışı bilgilendirme toplantısı yapılıyor.
Toplantıda İmar Barışının sağlanmış olduğu fırsatlar ve önemi anlatılacak ve son başvuru tarihi olan 31 Ekim 2018 tarihine kadar başvuruda bulunmaları konusunda vatandaşlar bilgilendiriliyor.

Siirt Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Hazine,Belediye ve ya kendi adına tapu ,arsa /tarla üzerine ruhsatsız,ya da ruhsat alınıp ,iskan alınmamış olan yapıları ve ya ,iskanlı olup sonradan ilave yapılan yapılar için E-devlet üzerinden başvuru yaparak ,yapı kayıt belgelerini almaları gerektiği konusunda da daha önce vatandaşı bilgilendirmişti.
M.Raci Bülbül açıklamasında :”Hazine ve belediye arazileri üzerine yapılmış olan yapıları ,yapı kayıt belgesi ile kayıt altına alındıktan sonra ,vatandaşlarımı yapının içinde bulunan araziyi satın almak için talepte buluna bilirler ve Bakanlığımızın belirleyeceği rayiç bedel üzerinden satın alabilirler .

Başvuru sürecinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde kurulmuş, Beyaz Masada görevli personeller ,vatandaşlarımızı bilgilendirecek ve başvuru sırasında yardım için hazırda bulunacaklar .” Dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.