Bu haber kez okundu.

HASTANELERE VE SAĞLIK PERSONELİNE YAPILAN SALDIRILAR KINANDI
banner229
Son günlerde hastanelere ve sağlık personeline yapılan saldırıları protesto etmek için bugün Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması yapıldı.
Basın açıklamasına İl Sağlık Müdürü Dr. Serkan Aslan, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Fikret Can, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bahadır Özdemir katıldı.
Siirt Kamu Hastaneler Birliği, Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü çalışanlarının katıldığı basın açıklamasını İl Sağlık Müdürü Dr. Serkan Aslan okudu.
Dr. Aslan, Bizleri bugünlere getiren ve gece, gündüz demeden sağlık hizmet sunmaktan onur duyduğumuz siz değerli vatandaşlarımız; Şu an itibariyle 81 ilimizde Sağlık Bakanlığımıza bağlı tüm kurum ve kuruluşlarda, son zamanlarda Sağlık kurum ve çalışanlarına yönelik yaşanan müessif hadise ve eylemlere dikkat çekilmesi amacıyla bu ve buna benzer basın açıklamaları yapılmış veya yapılmaktadır Haziran ayından bu yana tırmanışa geçen ve genç - yaşlı, çocuk - bebek demeden tüm halkımızı hedef alan terör eylemleri, sağlık çalışanlarımızı, ambulanslarımızı ve hastanelerimizi hedef almaya devam ediyor.
3 sağlık çalışanımız terör örgütünün gerçekleştirdiği saldırılarda hayatını kaybetti. Aile Hekimimiz Dr. Abdullah Biroğul memleketi Diyarbakır’da, Sağlık Memurumuz Eyüp Ergen ve Ambulans Şoförü Şeyhmus Dursun memleketleri Şırnak’ta uğradıkları silahlı saldırı sonucu şehit edildiler. Onlarca çalışanımız alıkonuldu, ambulanslarımıza, hastanelerimize ateş edildi; sağlık hizmetleri aksatılmaya çalışıldı.
Son olarak Hakkâri Şemdinli’deki Devlet Hastanemiz bombalı saldırı sonucunda neredeyse kullanılamaz hale getirildi. En büyük zararı Şemdinli’de bizlerden sağlık hizmet bekleyen halkımız gördü...
Tek amaçları hayat kurtarmak, insanımızın sağlığına hizmet etmek olan çalışanlarımızın bu tür saldırılara maruz kalması asla kabul edilemez. Vatandaşımızın en temel haklarından olan sağlık hakkının engellemesine yönelik bu saldırıları planlayarak ve gerçekleştirerek devlet kurumlarının itibarsızlaştırması amaçlanmaktadır. Bu saldırılar en çok da bölge insanımıza zarar vermekte, onların en temel ve en doğal insani hakkı olan sağlık hizmetlerine ulaşımını güçleştirmektedir.
Çalışanlarımızın ve masum insanların hayatlarına kastedilerek gerçekleştirilen bu eylemler, Hiçbir dinde, hiçbir kültürde yeri olmayan bu saldırılar ve çağdışı anlayışlar, dünya medeniyetine önderlik etmiş bu topraklarda hüsn-ü kabul görmeyecektir.
Bizler tüm engellemelere rağmen; din, dil, ırk ayrımı gözetmeden insanımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu topraklarda binlerce yıldır kardeşçe yaşayan insanımızın sağlığını daha ileriye taşıma gayreti içinde olacağız. “terör değil; kardeşlik diyen gönüller, şifa veren eller kazanacak ”Dedi.
Yapılan basın açıklamasının ardından gurup sessizce dağıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.