Bu haber kez okundu.

Fıstık Üreticilerine ''Siirt Fıstığı Yetiştiriciliği Eğitimi'' Verildi
banner229

Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Siirt Üniversitesi Ziraat Fakültesi işbirliği ile "Siirt Fıstığı Yetiştiriciliği Eğitimi" düzenlendi.

Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Toplantı Salonunda düzenlenen eğitime Siirt İl Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün DEMİRHAN, Siirt Üniversitesi Ziraat Fakültesi hocalarından Dr. Öğretim Üyesi Halit Seyfettin ATLI, Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Hadi AYDIN, Dr. Öğretim Üyesi Mehmet KAPLAN, Antep Fıstıkçılık Araştırma Enstitüsü uzmanlarından Ziraat Yüksek Mühendisi Serpil KARADAĞ, Müdürlük idarecileri, Teknik Personeller ve fıstık üreticileri katıldı.

Siirt İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Demirhan açılış konuşmasında "Antep fıstığı yetiştiriciliğinde Türkiye Dünya üçüncüsü, Siirt Türkiye’de 3.sıradadır. Alan olarak 2. ve 1. olmamız çok zor ama uygulayacağımız modern tarım teknikleri ve eğitimlerimizle dönüme en yüksek verim alan İl olmayı hedefliyoruz." dedi.

Fıstıkçılık Biriminin faaliyetleri ile ilgili yapılan sunumunun ardından konu uzmanları tarafından "Siirt Fıstığı Yetiştiriciliği", "Siirt Fıstığı Hastalık ve Zararlıları" ve "Siirt Fıstığında Döllenme ve Tozlaşma" konularında eğitim verildi.

Düzenlenen eğitim sonrası fıstık üreticilerinin soruları cevaplandırıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.