Bu haber kez okundu.

Ezidi Kadınlara “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” Eğitimi Verildi
banner229
Siirt Belediyesi Berfin kadın danışma merkezi tarafından kentteki kadınlara yönelik sürdürülen eğitim programları kapsamında, Dudêran Şengal kampında kalan Êzidi kadınlara Toplumsal Cinsiyet Eşitliği eğitimi verildi.
Siirt Belediyesi Berfin kadın danışma merkezi tarafından kentteki kadınlara yönelik sürdürülen eğitim programları kapsamında, Dudêran Şengal kampında kalan Êzidi kadınlara, Berfin kadın danışma merkezi konferans salonunda Toplumsal Cinsiyet Eşitliği eğitimi verildi. Düzenlenen Eğitim çalışmasına, Siirt Belediye Eş Başkan Yardımcılarından Elif Akgül Ateş, Siirt Belediyesi Kadın ve Aile Müdürü Pervim Yürek, Dudêran Şengal kampında kalan Êzidi kadınlar katıldı.
Siirt Belediyesi Kadın ve Aile Müdürü Pervim Yürek tarafından eğitime katılan kadınlara, kadınların günlük yaşamda karşılaştığı fiziksel, psikolojik ve cinsel şiddet konularında bilgilendirme yapılarak , kadınların şiddette karşı hukuksal, toplumsal ve kadın olmaktan kaynaklı hakları ve kadınlara yönelik ayrımcılığın ortadan kaldırılmasında kadının hakları korunması, gelişmesi ve yaygınlaşmasındaki önemi konusunda bilgilendirme yapıldı.
Eğitim programı, eğitime katılan kadınların yaşadıkları sorunlar hakkında görüş ve öneri aktarmaları ile sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.