Bu haber kez okundu.

Eruh'ta Çobanlara Sertifika Verildi
banner229
Eruh ilçesinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürlüğü’nün işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesi ve işsizliğin azaltılmasına yönelik yürütülen “Sürü Yönetimi Elemanı Benim Projesi” kapsamında eğitim alan 53 kursiyerlere törenle sertifikaları dağıtıldı.
Eruh konferans salonunda düzenlenen törene ilçe Kaymakamı Murtaza Dayanç, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Cumali Nas kurum amirleri ve çoban adaylar katıldı. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Cumali Nas’ın törende yaptığı konuşmada, Eğitim, bakanlığımız ile Türkiye iş kurumu arasında imzalanan aktif iş gücü piyasası programları işbirliği protokolüne uygum olarak “ Sürü Yönetimi Elemanı Benim” Projesi kapsamında hazırlanmış olup, kırsal alanda sürü yönetimi elemanlığı daha cazibeli bir meslek haline getirmek amacıyla düzenlenmiş olduğunu söyledi.
Nas, Bu eğitim sonunda sertifika almaya hak kazanan tüm yetiştiricilerimiz birer örnek sürü yöneticisi olacağını belirterek, Daha verimli ve yetenekli bir hayvancılık için artık atadan gelme yöntemlerini bir kenara bırakmamız gerektiğini ve bölge hayvancılığımıza baktığımız zaman küçükbaş hayvan sayımızı fazla ancak verimini düşük olduğu belirtti. Nas,Yapılan hayvancılığın büyük bir kısmının göçebe olmasından dolayı arazi şartlarında veteriner hekim desteğine her zaman ulaşılmaktadır. Bu yüzden eğitim almış sürü yöneticilerine ihtiyaç vardır. Bizler bu gibi eğitimlere yetiştiricilerimizi eğitip daha verimli ve nitelikli bir hayvan yetiştiriciliği hedeflemektedir. Kurum olarak bu hedefe yönelik yapmış olduğumuz 3 kurs sonunda 53 yetiştiricimize verilen kursu başarı ile tamamlayarak sertifika almaya hak kazanmıştır. Dedi.
Program havuz başında verilen kokteylle son buldu.

Anahtar Kelimeler:
SiirtEruhçoban
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.