Bu haber kez okundu.

ELÇİ’NİN ÖLDÜRÜLMESİ KINANDI
banner229
Diyarbakır Barosu Başkanı Av.Tahir Elçinin öldürülmesi düzenlenen basın açıklaması ile kınandı ve lanetlendi.
İnsan Hakları Derneği Siirt Şubesi Başkanlığı tarafından Güres Caddesinde akşam saatlerinde yapılan basın açıklamasında mumlarda yakıldı. Şube Başkanı Zana Aksu tarafından okunan açıklamada, Tahir Elçinin bir insan hakları savunucusu olduğu ve saldırıya uğradığı zamanda Diyarbakır da bulunan tarihi eserlerden Dört Ayaklı Minareye sıkılan kurşunların yol açtığı tahribatı kamuoyuyla paylaşmak istediğini belirtti.
Tahir Elçi'nin öldürülmeden önce düşüncelerini ifade ettiğini belirten Aksu “Bu topraklara barış gelecektir. Bunun için elbette ki kalıcı bir çatışmasızlık ortamı sağlanacaktır. İnsan hakları savunucularının mücadelesi ile bütün cinayetler aydınlatılacak ve failler hak ettiği cezayı alacaklardır.” Dedi.
Aksu insan hakları savunucuları olarak mücadelelerine devam edeceklerini belirterek, Elçinin gözünün arkada kalmamasını istedi. Çeşitli sivil toplum örgütlerinin de destek verdiği açıklamaya katılanlar daha sonra sessiz bir şekilde dağıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.