Bu haber kez okundu.

“Doğudan İstanbul'a Kadın Eli Sergisi"nde Siirt Standına Yoğun İlgi
banner229

GAP İdaresi, Çok Amaçlı Toplum Merkezleri (ÇATOM) projesi kapsamında, Siirt, Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin, Şanlıurfa ve Şırnak illerinde kadınların yaptığı el emeği ürünlerin yer aldığı “Doğudan İstanbul'a Kadın Eli Sergisi” Sultanahmet meydanında açıldı.

Siirt Çok Amaçlı Toplum Merkezleri (ÇATOM) tarafından açılan standa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Çok Amaçlı Toplum Merkezleri (ÇATOM) sorumlusu Pelin Ertekin yaptıkları çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Ertekin,“Vatandaşımızın ürettiği el ürünlerinin İstanbul'da sergilenmesi ve bunların insanlara ulaştırılması önemlidir. İnanıyorum ki, bu, İstanbul ile GAP bölgesindeki insanlarımız arasında ayrı bir bağ oluşturacak. Doğusuyla batısıyla hep beraber el ele verdiğimiz zaman daha iyi kalkınmış olacağız.

Serginin farklı kültürdeki insanları buluşturması adına önemli bir misyonu yerine getirdiğini kaydeden Pelin Ertekin, “ÇATOM'un yapmış olduğu bu çalışmalar ile kadınlarımız kursiyer kadın değil birer iş kadını olacaklardır. Anadolu'muz çok farklı kültürlerin bir araya geldiği bir mozaiktir. Bu tür çalışmaların İstanbul'da sergilenmesinin GAP bölgesindeki çalışmaları hızlandırmasına ve ülkenin birbiriyle kaynaşmasına vesile olacaktır.”

Satışa sunulan el emeği ürünlerin satışından elde edilecek gelir Güneydoğulu kadınlara dönecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.