Bu haber kez okundu.

Dilenen Sığınmacılar Kamplara Gönderilecek
banner229
 Siirt’te son günleri sayıları hızla artan dilenci sığınmacılara yönelik harekete gecen Zabıta ve Yabacı şube ekipleri, kent merkezinde dilencilik yapana sığınmacıların adreslerini belirledikten sonra bölgedeki AFAD kamplarına gönderilecek.

Siirt’te son zamanlarda sayıları hızla artan ve Suriye’den geldikleri belirlenen sığınmacıların kenttin en işlek caddelerinde yurttaşların duygularını istismar ederek dilencilik yapmaları yurttaşlar arasında rahatsızlığa ve soruna neden olamaya başladı.

 Yaşanan bu sorunun çözümüne yönelik Siirt belediyesi Zabıta ve  Siirt Emniyet Müdürlüğü bağlı Yabancı Şube  ekipleri  tarafından hazırlanan program kapsamında  bu kenttin en işlek caddesi  olan güres caddesinde  denetime  çıkarak, dilenen  sığınmacılar ve yerli  yurttaşlar  bir daha  dilenmeleri  koşunda uyarıldı.

Denetimlerde  dilenen sığınmacıların ve yerli yurttaşların kimlik ve adres  bilgileri  alınırken, dilendiği   tespit edilen  sığınmacıların  önümüzdeki günlerde  bölgede bulunan AFAD kamlarına  gönderileceği,  dilenen yerli yurttaşların ihtiyaçlarının  Sosyal  yardımlaşma vakfı tarafından karşılanacağı ve  adreslerine teslim edileceği  öğrenildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.