Bu haber kez okundu.

DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ'dan Firmalara Ziyaret
banner229

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ ve DİKA Siirt Şube Koordinatörü Erdal Özçelik’le birlikte, ilimizde DİKA desteklerinden faydalanan firmalara ziyaret gerçekleştirdi.

İlimizde Faaliyet gösteren “Es Es Dilay" Gofret fabrikasını ziyaret eden DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, DİKA tarafından finanse edilen makinalar hakkında firma yetkilisi Kemal Amcalar’dan bilgi alarak, gofret fabrikasını gezerek çalışanlarla sohbet etti.

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ ve DİKA Siirt Şube Koordinatörü Erdal Özçelik’le birlikte Dost Karo Mermer Fabrikası yetkilisi Abdullatif Akkoyun’u ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

 Altındağ, ilimizde faaliyet gösteren yatırımcıların yaşadıkları sorunlar konusunda kendilerinden bilgi aldıktan sonra, bu sorunlara çözüm bulma noktasında ajans olarak üzerlerine düşen görevi yerine getirmek için fazlasıyla gayret sarf edeceklerini söyledi.

DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, hükümetin açıkladığı teşvik paketi ve özellikle 6’ncı bölge teşvik paketlerinin kaçırılmayacak fırsatlar olduğunu firmalara anlatarak, “Bana göre bu teşvik programı bu yüzyılın en değerli hadiselerinden biridir. Bu çalışma bütün sektörleri içine alan arsasını, fabrikasını, makine alımını, ekipmanını, işçi çalıştırmasını, işletme kredisini ve hatta alım garantisi veren çok kıymetli bir çalışmadır.

Şu anda bölgemizde bir altıncı bölge teşviki var bir de en son Başbakanımız Binali Yıldırım’ın açıkladığı teşvik programı var. Buraya yatırım yapan kazanacaktır. Neredeyse sıfır vergi ile müthiş teşvikler ile çalışmamak ve iş yapmamak için hiçbir neden yok diye konuştu.

Altındağ, Cazibe Merkezleri için ilimizden ve 23 ilden yapılan müracaatların Mayıs ayının ilk haftası açıklanacağını söyledi.

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ ve DİKA Siirt Şube Koordinatörü Erdal Özçelik’le birlikte Siirt Belediyesine DİKA tarafından yaptırılan ve üç yıldır tamamlanıp faaliyete girmeyen Canlı Hayvan Borsasını ziyaret ettiler.

Belediye Veteriner Müdürü Aydın Yolbaş’tan yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Altındağ,3 yıldır atıl durumda olan Canlı Hayvan Borsasının tekrar faaliyete geçeceğinden dolayı yeni Belediye yönetimine teşekkür ederek, 3 yıldır herhangi bir yatırım uygulamayan sorumlular hakkında soruşturma başlatacaklarını söyledi.

Belediye Veteriner Müdürü Aydın Yolbaş yaptığı açıklamada Canlı Hayvan Borsasında birçok eksiğin olduğunu belirterek, eksikliklerin tamamlanması için çalışmaları hızlandırdıklarını ve çok yakın zamanda faaliyete sokacaklarını söyledi.

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ DİKA tarafından yapılacak olan  ‘Siirt Eski Çarşıların İyileştirme ve Rehabilitasyon Projesi’ (Helvacılar Çarşısı) esnafını ziyaret ederek, uygulanacak proje ile ilgili yerinde incelemelerde bulunarak,esnafları bilgilendirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.